Отговорните родители са готови да направят всичко, за да отгледат

...
Отговорните родители са готови да направят всичко, за да отгледат
Коментари Харесай

8 грешки, които много от родителите допускат

Отговорните родители са подготвени да създадат всичко, с цел да отгледат щастливо и сполучливо дете, само че от време на време те се провалят. Грешките при развъждане на деца могат да накарат децата да стартират да проучват събитията, които се случват към тях и да основат мироглед, който въздейства върху бъдещия им живот.

Всички желаеме този свят да бъде цялостен с щастливи деца и възрастни, по тази причина през днешния ден ще обсъдим някои отрицателни моменти, които несъмнено ще обиден живота на детето.

1. Не показвате на детето си, че го обичате

За дребното дребосъче, неговите мама и баща са най-важните хора в целия свят. Какво се случва, когато детето не усеща любовта на родителите си?

Самочувствието на детето страда доста и то самото не обича себе си. В резултат на това някои хора се пробват да се трансформират благодарение на пластична хирургия, когато пораснат. Други пък се пробват да отдадат цялата си обич на личните си деца и по този метод трансформират грижите си в цялостен надзор, а децата им също се усещат нещастни.

2. Опитвате се да контролирате всичко

Защо родителите би трябвало да построяват връзки с децата си без непрекъснат надзор? Родителите от време на време не помнят, че децата им са пораснали и не престават да вършат всичко за тях. Тези деца не израстват прочувствено и по-късно имат проблеми с връзките си.

Те ще продължат да мислят, че целият свят се върти към тях. Те също по този начин няма да могат да изградят здрави взаимоотношения, защото не могат да вземат решения и да мислят независимо.

3. Не позволявате на детето да взима решения единствено

Когато родителите вземат решения за децата си, те не разрешават на децата си да бъдат самостоятелни и независими. Всяко дете би трябвало да има право да направи избор (с поддръжка и съгласно възрастта си).

Неспособността за взимане на решения прави хората неспособни да вземат решение проблемите и постоянно ще се нуждаят от някой, който да им помогне. За тях няма да е елементарно да намерят своето място в този свят, тъй като даже не знаят какво желаят.

4. Вие непрестанно спорите и се карате към детето

Ако родителите спорят непрекъснато, децата могат да мислят, че те са отговорни. Те не схващат какво става и мислят, че са отговорни.

Тези хора нормално се пробват да заобикалят разнообразни спорове или, в противен случай, злоупотребяват с тях. В бъдеще девойките неумишлено се пробват да покажат на мъжете, че са по-силни, а пък младите мъже нормално повтарят държанието на бащите си. Освен това те постоянно схващат, че това, което вършат, е неприятно и вследствие на това може да се развият проблеми със зависимостта.

5. Вие изисквате невъзможното

Едно дете има вяра на възрастните в живота си, изключително на неговите родители, и се бори да направи всичко, което му е казано. Ако се провали, стартира да мисли, че не заслужава да бъде обичано.

Това е съвсем невероятно да се живее с този вид хора. Те постоянно ще бъдат прекомерно фокусирани върху триумфа. Ако не съумеят да дадат най-хубавото от себе си (според тях), те се усещат нещастни и даже депресирани. Тези хора нормално се пробват да попречат на членовете на техните фамилии да бъдат щастливи.

6. Учите детето да бъде комфортно

За страдание, управлението на желанията на детето е обикновено събитие. Родителите постоянно споделят на детето си да гледа телевизия или да играе видео игра, тъй че детето им да не ги безпокои. Хубаво е, в случай че тези обстановки не се случват доста постоянно, само че нормално се случва доста постоянно. Целта на всеки родител е да отгледа човек, който да може да живее в света независимо и да взема независими решения, следвайки личните си потребности и полезности.

Тези хора нормално не могат да живеят естествен самостоятелен живот и да се трансфорат в зрели възрастни. Те също по този начин не схващат какво желаят и това визира тяхното здраве и предизвиква разнообразни проблеми със зависимостта.

7. Не обръщате задоволително внимание на детето си

Липсата на внимание визира бъдещия живот на децата. Смелостта на детето и неговото персонално развиване зависят от неговия татко. Какво се случва, когато детето не получава задоволително внимание?

Момчето може да се държи по същия метод, по който се е държал татко му. А девойките нормално изпитват компликации при построяването на сантиментални взаимоотношения. Работата е там, че дамите избират мъже, които наподобяват на бащите си. Те желаят да имат щастливо семейство, само че опитът им в детството ги кара да се усещат подозрителни към мъжете.

8. Омаловажавате възприятията на детето си

Понякога децата се разстройват от неща, които наподобяват глупави за възрастните. Но вместо поддръжка, те получават оценка (като " Това е неприятно ", " Това е положително " или " Момчетата не плачат " ) или заповеди (като " Спри да плачеш " или " Не се сърди " ). По този метод се омаловажават възприятията и страстите.

Колкото повече човек схваща и управлява възприятията си, толкоз по-устойчив е този човек. Това е значимо и при вземането на решения. Когато пораснат тези хора не могат да споделят страстите си и те потискат гнева си, до момента в който не избухнат.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР