Шокът с цените на тока вече се отразява и на

...
Шокът с цените на тока вече се отразява и на
Коментари Харесай

Заради поскъпването на тока: Предстои повишение на цените на билетите в БДЖ

Шокът с цените на тока към този момент се отразява и на електротранспорта.

Сметката за тока на софийското метро е повишена със 118% единствено от началото на годината. На фона на увеличените разноски обаче от началото на пандемията пасажерите са намалели с 40%.
Снимка: bTV
Между 40 и 50 на 100 е поскъпнал и токът за тролеите и трамваите в София единствено през послендите два месеца, оповестиха от Столичната община.
Снимка: bTV
Миналия месец фактурата за тока на Столичния електротранспорт е за над 700 хиляди лв., при към 500 хиляди за същия интервал на предходната година.

„ По този метод в и без друго усложнената конюнктура на градския превоз, с оглед Коронавирус пандемията и спада на пасажери, а от там и на продажбата на транспортни документи, транспортната система на града се изправя пред финансово предизвикателство “, заяви общинският консултант Зафир Зарков от Комисията по превоза.

„ Неофициалната информация е, че приказваме за сред 80 и 100 милиона лв. загуби единствено за 2021 година на целия градски превоз “, добави още Борис Бонев.

За момента не се разисква повишение на цената на билетчето. Поскъпване обаче следва в БДЖ.
Снимка: bTV
„ Въпрос на калкулация е с какъв размер да предложим да увеличим цените на билетите “, сподели Любен Нанов, шеф на " Пътнически транспорти " -БДЖ.

Освен БДЖ, метрото и електротранспорта в София, още 9 града у нас имат електрически превоз.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР