Шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път

...
Шофьорите, на които им предстои пътуване, да тръгват на път
Коментари Харесай

Пуснаха до всички шофьори спешно съобщение от АПИ

Шофьорите, на които им следва пътешестване, да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, молят от АПИ.

За на следващия ден е избран жълт сигнален код за рисково време в Южна България и оранжев сигнален код за Северна и Югоизточна България. През нощта против събота във високите планински елементи в Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Прогнозите са за обилни количества дъжд и мощен вятър. Очаква се намаляване на температурите. Ще има условия за виелици и заледявания.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост, да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Областните пътни ръководства са в подготвеност да подхващат нужните дейности за обработка на настилките във високопланинските региони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Целта е превантивните, а по-късно и снегопочистващите действия да стартират оптимално бързо при утежняване на времето, с цел да се обезпечи проходимостта на пътищата.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените посоки по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР