Шофьори на тежкотоварни камиони в Унгария ще протестират на границата

...
Шофьори на тежкотоварни камиони в Унгария ще протестират на границата
Коментари Харесай

И унгарските превозвачи излизат на протест на границата с Украйна

Шофьори на тежкотоварни камиони в Унгария ще стачкуват на границата с Украйна, заяви организация MTI.

Тивадар Арвай, началник на Асоциацията на унгарските автомобилни превозвачи, съобщи, че акцията ще се организира в понеделник, 11 декември, на граничния пункт в град Захони.

Арвай съобщи, че украинските водачи злоупотребяват с разрешението на органите на Европейски Съюз да употребяват пътищата на блока. Освен това те вършат не толкоз високи разноски спрямо европейските водачи.

Той сподели, че пробегът на украинските камиони по пътищата на Унгария се е нараснал с 30%, до момента в който пробегът на локалните водачи е намалял с 4%. Арвай добави, че на украинските водачи би трябвало да се забрани да се появяват по пътищата на Европейски Съюз.

Подобна протестна акция към този момент беше проведена от полските водачи на тежкотоварни камиони, които не позволяват украински водачи в страната си. Киев счита, че полските протестиращи са " взели украинската стопанска система за пленник ", предава още БГНЕС.

Припомняме, че повече от месец полски превозвачи и земеделци са в непрекъснати протестни дейности на границата с Украйна с искане за въвеждане на квотен режим, с цел да бъде спрян дъмпингът с украински артикули и транспортни услуги.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР