Шофьорът, причинил катастрофата с Ферарио Спасов, е задържан за 24

...
Шофьорът, причинил катастрофата с Ферарио Спасов, е задържан за 24
Коментари Харесай

Шофьорът, убил Ферарио Спасов, е пускал клипове, на които шофира с над 260 км/ч

Шофьорът, предизвикал злополуката с Ферарио Спасов, е арестуван за 24 часа от Министерство на вътрешните работи. От Пътна полиция изнесоха разяснения за случая. Задържаният е на 24 години. Направеният тест за употбена на алкохол и опиати е негативен.

Треньорът е пътувал от Търново към Ловеч. Около 5 часа следобяд, млад водач застига и удря колата на Ферарио Спасов откъм гърба, на влажен сектор. Спасов се прибирал към Ловеч от Горна Оряховица, след мач от Трета дивизия на неговия „ Дунав ” Лом и локалния „ Локомотив ”. Домакините на последният мач на Ферарио Спасов са в потрес.

„ Бях  у дома със фамилията и като разбрахме, рухнах.  С господин Спасов си говорихме много дълго преди и след мача. Съкрушен съм. Съболезнования към всички негови близки и другари ”, сподели Лъчезар Русев, треньор на ОФК „ Локомотив “ (ГО).

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, безусловно е бил изхвърлен в канавката от удара.

„ Причинилият злополуката е застигнал предно движещия се автомобил и се блъска в него. Скоростта е била мощна и огромна и колкото по-бързо се движи автомобил – толкоз по-големи са следствията ”, каза Мария Ботева, основен контрольор в отдел " Пътна полиция " при Министерство на вътрешните работи.

Футболният експерт почива намясто. В бялата кола с пловдивска регистрация леко са ранени младият водач и пътувалата с него жена.

От Министерство на вътрешните работи задържаха за 24 часа водача, предизвикал злополуката. Тестовете за алкохол и опиати са негативни. NOVA научи, че той ще бъде пуснат на независимост с най-леката мярка - " подписка ". В интернет е разгласил клипове, на които кара с над 260 км/ч., неотдавна е сниман да отнася махленски дирек в Лясковец.

„ Окръжна прокуратура Велико Търново управлява това следствие. Очаква се да бъде повдигнато обвиняване на младия лидер ”, сподели Ботева. За футболната общност загубата на 61-годишния футболен активист е голяма.

„ Това е човек, който постоянно е бил образец за нас – треньорите. Голям експерт, първенец. Това е човек, който си отиде прекомерно рано ”, сподели Лъчезар Русев.

Ферарио Спасов е един от най-обичаните и уважаваните треньори в Монтанско. Няколко пъти е бил начено на тима в Монтана. Под негово управление тимът печели шампионата във втория ешелон и промоция в " А " група.

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води разнообразни тимове в топ дивизията на страната. Най-големите му триумфи идват като треньор на " Литекс " (Ловеч). С тях той печели шампионската купа през 99-та година. През 2001-ва подвига и втория огромен трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола назоваха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необикновеното му име е концепция на татко му, който бил почитател на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно обвързван с Ловеч.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР