Шофьорът на камиона „Скания“, в ремаркето на който бяха открити

...
Шофьорът на камиона „Скания“, в ремаркето на който бяха открити
Коментари Харесай

Шокиращи разкрития за камиона-ковчег! Когато отворил ремаркето, шофьорът…

Шофьорът на камиона „ Скания “, в ремаркето на който бяха открити 39 натрупа на мигранти, примрял, когато отворил вратата и видял замръзналите тела. Това стана ясно по време на правосъдното съвещание, при което полицията изиска от съдията да задържи Мо Робинсън за още 24 часа, с цел да може да бъде разпитан по по-подробно за случая, оповестява „ Дейли Мейл “.

25-годишният Морис Робинсън от Северна Ирландия остава в ареста в полицията в Есекс по обвиняване за ликвидиране на 39-имата души, открити в камиона му в град Грейс, източно от Лондон.



Както БЛИЦ заяви, починалите са 31 мъже и 8 дами от Китай.

Приятел на Робинсън описа, че водачът отбил покрай пристанище Пърфлийт, с цел да вземе някакви документи от хладилното поделение и по този начин разкрил труповете.



По думите на свидетел, водачът набрал незабавния телефон 999, след което примрял. Малко по-късно пристигнали колите за спешна помощ, а медиците повикали полиция.

Полицията проверява дали имигрантите са влезнали във Англия благодарение на северноирландски канал за трафик на хора. Три частни адреса бяха обискирани, в това число и дома на Робинсън.



Известно е, че китайците са се пробвали да стигнат до Острова в товарен резервоар, който бил претрупан на ферибот в Зебрюге, Белгия.

Приятел на Робинсън го разказва като „ най-милия фамилен вид, който можете да срещнете. „ Казвам ви, той няма по какъв начин да е знаел, че тези хора са откъм гърба “, прибавя той.



Приятелката на Робинсън е бременна и двамата чакат близнаци.

Полицията във Англия предприе едно от най-големите си следствия за ликвидиране в историята.



Детективите търсят доказателства за връзка сред ирландски канал за трафик на хора с българския пристанищен град Варна, където е регистриран камионът.



Предполага се, че трафикантите са прекарвали хора от Зебрюге към Есекс поради засиления граничен надзор в Довър и Кале.



Варна, пристанище на Черно море, е идеална за трафикантите, тъй като фериботите ѝ са свързани с Азия посредством Турция, Грузия и Русия, написа „ Дейли Мейл “.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР