Шимпанзето се счита за животно с висок риск и ако

...
Шимпанзето се счита за животно с висок риск и ако
Коментари Харесай

Застреляха три бягащи шимпанзета в шведска зоологическа градина

Шимпанзето се смята за животно с висок риск и в случай че подобен тип животно излезе отвън зоопарка, то може да съставлява опасност за живота на хората

Служителите в шведска зоологическа градина се наложило да гръмнат три шимпанзета, откакто те избягали от заграждението си, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Четвърти примат е бил ранен от патрон, оповестяват от компанията, която стопанисва зоопарка " Фурувик " на към 200 км северно от Стокхолм.

" Шимпанзето се смята за животно с висок риск. Ако подобен тип животно излезе на открито в зоопарка, то може да съставлява опасност за живота на хората ", съобщи пред организацията Аника Троселиус, представител на " Паркове и курорти ".

Пет от седемте шимпанзета в зоопарка са съумели да избягат от заграждението си малко след обяд и почнали да обикалят из зоопарка. Все още не е известно по какъв начин са избягали.

Понастоящем зоологическата градина е затворена за гости за сезона, само че чиновниците са били евакуирани.

Решението за застрелване на шимпанзетата беше остро подложено на критика в обществените мрежи. Но съгласно управата на зоопарка упояването на животните " не е било опция ".

" За да изстреляте упойваща стрела, би трябвало да сте доста покрай животното. Освен това би трябвало да изчакате до 10 минути, с цел да подейства успокоителното ", се споделя в изказването им.

Бягството на шимпанзетата се случва след няколко други сходни случая, които получиха необятен отзив в Швеция. В края на октомври кралска кобра се измъкна от музея навън " Скансен " в Стокхолм и бе неоткриваема в продължение на седмица, до момента в който не се върна сама. Месец по-късно две огромни сиви сови избягаха от волиерата в същия зоопарк, само че по-късно се върнаха назад.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР