Шимпанзетата могат да разпознаят връстниците си десетилетия по-късно. Изследователите са

...
Шимпанзетата могат да разпознаят връстниците си десетилетия по-късно. Изследователите са
Коментари Харесай

Шимпанзетата могат да разпознаят връстниците си десетилетия по-късно

Шимпанзетата могат да разпознаят връстниците си десетилетия по-късно. Изследователите са разкрили, че бонобото и шимпанзетата могат да си спомнят себеподобни, с които са прекарвали време в предишното, даже в случай че са били разграничени от десетилетия. Нещо повече, това самопризнание наподобява е повлияно от това дали са се разбирали добре между тях - или не, оповестява Guardian.

„ Тези резултати съставляват едни от най-дългите дълготрайни памети, откривани в миналото при безчовечен животни. Това е и едно от първите изследвания, които демонстрират, че спомените на човекоподобните маймуни могат да бъдат завършени от обществените им взаимоотношения “, сподели доктор Лора Луис, създател на проучването.

„ Изненадващо е, тъй като дължината и естеството на тази обществена памет е толкоз сходна на нашата лична човешка дълготрайна памет. “

Луис добави, че преди този момент най-дългата позната памет при нечовекоподобните животни е била при делфините, които могат да помнят вокализациите на другите в продължение на 20 години, до момента в който за бонобо е открито, че помнят вокализациите на предходни другари от групата до пет години и половина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР