Шестима пияни шофьори са били засечени от полицаи във Великотърновско

...
Шестима пияни шофьори са били засечени от полицаи във Великотърновско
Коментари Харесай

Британец хванат с 3,15 промила

Шестима пияни водачи са били засечени от служители на реда във Великотърновско по великденските празници, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

В четвъртък край село Балван е осъществена инспекция на товарен автомобил «Дачия», ръководен от 50-годишен английски жител. При инспекция на лидера за приложимост на алкохол, апаратът е отчел 3,15 промила. Шофьорът е дал кръвна проба за химичен разбор. Задържан е за период до 24 часа по ЗМВР.

Трима водачи, използвали алкохол, са били хванати от служители на реда от районно управление (на МВР) – Павликени, Елена и Пътна полиция. В петък към 23,00 ч. в с. Михалци е осъществена инспекция на лек автомобил, ръководен от 46-годишен от София. При проба за алкохол апаратът е отчел 2,49 промила. Той е отказал кръвна проба. Също е арестуван за период до 24 часа по ЗМВР.

В събота към 2 ч. след среднощ при осъществяване на профилирана полицейска интервенция в с. Майско е осъществена инспекция на лек автомобил «ВАЗ», ръководен от 44-годишен недееспособен лидер. Алкохолната му проба отчела 1,72 промила в издишания въздух. Той също е отказал кръвна проба.

Друг водач, използвал алкохол, откриха и чиновници на Пътна полиция. В събота в 02,40 ч. във Велико Търново е осъществена инспекция на лек автомобил «Опел», ръководен от 22-годишен от Плевен. При инспекция на лидера за приложимост на алкохол апаратът е отчел 1,31 промила. Той е дал кръвна проба за химичен разбор. Задържан е за период до 24 часа по ЗМВР. По случая е формирана кореспонденция.

Пореден пийнал лидер бил засечен и в Свищов. В събота вечерта в крайдунавския град е осъществена инспекция на лек автомобил „ Тойота “, ръководен от 42-годишен мъж от Бяла. При инспекция на лидера за приложимост на алкохол, апаратът е отчел 1,23 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е стартирано бързо произвеждане.

Поредният почерпен зад кормилото е бил заловен в неделя на пътя сред селата Лозен и Виноград. При инспекция на лек автомобил «Мицубиши», ръководен от 51-годишен мъж от Русе, апаратът е отчел 1,99 промила. Той е отказал кръвна проба. Срещу него е стартирано бързо произвеждане.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР