Шест взрива на бомби раниха най-малко четирима души на три

...
Шест взрива на бомби раниха най-малко четирима души на три
Коментари Харесай

6 взрива удариха Банкок, докато е домакин на международна среща на външни министри

Шест гърмежа на бомби раниха минимум четирима души на три обекта в Банкок в петък, до момента в който столицата на Тайланд е хазаин на среща за сигурност в Югоизточна Азия с висши дипломати от Съединени американски щати, Китай и други международни сили , оповестява " Ройтерс ".

Първите дребни детонации бяха чути в утринните пикови часове , малко преди 9 часа в покрай централен Банкок . Трети гърмеж се чу малко по-късно в държавен комплекс , в който се намират няколко министерства в северната част на града .

Четирима души са ранени , оповестяват от Медицински център Ерауан, " никой не е сериозен ранен и всички получават здравна помощ. " Трима от ранените са дами, чистещи улица , когато избухва бомба.

Четвъртият ранен е покрай 77-етажната постройка King Power Mahanakhon, една от най-високите в града. Полковникът от полицията Камторн Уйчароен разяснява, че са избухнали общо 6 бомби . Една е открита, преди да се взриви .
 Помпео приветства Камбоджа за отвод на Военноморски сили база на Китай
Помпео приветства Камбоджа за отвод на Военноморски сили база на Китай

Загрижен е и за " тревожни трендове " за китайски действия по река Меконг

" Осъждам тези, които предизвикват това, което унищожава мира и вреди на имиджа на страната. Възложих на длъжностните лица да се погрижат неотложно за публичната сигурност и за засегнатите ", съобщи министър-председателят на Тайланд Прают Чан-оча.

В момента Бангкок е хазаин на районна среща по въпросите на сигурността на външните министри от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) и техните сътрудници от международни сили, в това число Съединени американски щати, Китай и Русия .

Нито един от гърмежите не е покрай мястото на срещата .

Вчера полицията на Тайланд съобщи, че са открити две подправени бомби покрай мястото на срещата на външните министри . Не е ясно дали срещата е била задачата. Полицията заяви, че двама мъже са задържани по отношение на подправените бомби .

Външният министър на Китай Ван И и американският държавен секретар Майк Помпео участват на форума дружно с други районни и световни представители.
 Пекин прикани нерегионалните страни да не се месят в разногласието за Южнокитайско море
Пекин прикани нерегионалните страни да не се месят в разногласието за Южнокитайско море

Уан И похвали напредъка в подготвянето на кодекс за държание с 10-членната Асоциация на страните от Югоизточна Азия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР