Шест цели откроиха участниците в кръглата маса на VI Национален

...
Шест цели откроиха участниците в кръглата маса на VI Национален
Коментари Харесай

Хинков: Трябва да направя няколко неща, които да са необратими за следващия министър

Шест цели откроиха участниците в кръглата маса на VI Национален конгрес на Български лекарски съюз, който се организира на 24 и 25 ноември в София.

Подкрепа за Меморандума показаха здравният министър проф. Христо Хинков, изпълнителният шеф на ARPharM Деян Денев, маг.-фармацевтът Аделина Любенова като представител на фармацевтите, ръководителят на БАЗП Пламен Таушанов от името на пациентските организации и подуправителят на НЗОК доктор Йорданка Пенкова.

Меморандумът, който следва да бъде подписан, включва въвеждане на наложително продължаващо здравно образование на лекарите в България и правене на методология и оценка за акредитация; създаване и използване на политики за справяне с кадровата рецесия в областта на опазването на здравето, оценка и разбор за установяване на тласъци, предпочитани области и специалности; разработване на методология и разбор за въвеждане на различни модели на финансиране в опазването на здравето в допълнение на съществуващата система, за постигане на междинните равнища на разноски от Брутният вътрешен продукт в бранша за Европейския съюз.

Останалите цели са слагане на фокуса върху по-ефективното систематизиране на разноските за опазване на здравето, тясно обвързвано с резултатите; приоритизиране на еднодневните здравни услуги за населението; въвеждане на механизъм за поетапно равнене на заплащането на труда на медицинските експерти в България със междинните равнища на възнаграждение за Европейския съюз и повишение на равнището на дигитализацията за реализиране на по-широка досегаемост, по-високо равнище на успеваемост на предоставяната здравна помощ и възстановяване на координацията сред другите равнища в структурите на здравеопазването; създаване и използване на политики за повишение на равнището на скрининг и профилактика на популацията, в това число възстановяване на информираността на жителите по отношение на нуждата и изгодите от същите и предприемане на нужните начинания за законодателни промени за ефикасна отбрана на медицинските експерти от вербална и физическа експанзия. 

„ Това е добра стратегическа рамка “, сподели министър Хинков. „ Това, което аз би трябвало да направя във времето, което ми остава като министър, са няколко неща, които да са необратими за идващия министър, който ще пристигна. Нашата здравна система е безспорен безпорядък, няма никаква връзка сред болничната и извънболничната помощ, няма разпоредба за акредитация и доста други неща “, добави още той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР