Шест месеца ще се удължи срокът за издаване на лични

...
Шест месеца ще се удължи срокът за издаване на лични
Коментари Харесай

С 6 месеца удължават срока за личните документи

Шест месеца ще се удължи срокът за издаване на персонални документи, чийто период изтича. Това стана ясно по време на брифинг по отношение на измененията, свързани с административни услуги за жители и признати с влизането в действие на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. В брифинга участваха Светлана Ценева, шеф на Дирекция „ Български документи за идентичност “, старши комисар Николай Николов, шеф на Дирекция „ Миграция “ и Дамян Димов, контрольор в Сектор „ Контрол на общоопасните средства “ в Главна дирекция „ Национална полиция “.

Валидните идентификационни документи за идентичност, както и свидетелствата за МПС, чийто период на приключване е продължен с 6 месеца поради изключителното състояние, ще са годни единствено и само на територията на страната, заяви Светлана Ценева.

Услугата за издаване на персонални документи няма да прекрати работа, тъй че по избор на жителите ще могат да се издават нови персонални документи и преди приключването на този шестмесечен период, заяви още Ценева.

Очаквайте детайлности /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР