Шест лица са обвинени за „ало“ измами с гръцки пенсионери.

...
Шест лица са обвинени за „ало“ измами с гръцки пенсионери.
Коментари Харесай

Разбиха банда за „ало“ измами с гръцки пенсионери


Шест лица са упрекнати за „ ало “ измами с гръцки пенсионери. Това стана ясно по време на брифинг на прокуратурата.

Вчера прокуратурата и полицията направиха следствие против проведена незаконна група за телефонни измами на гръцки жители, работила на територията на областите Разград и Шумен. Бяха арестувани шест лица.

Досъдебното произвеждане е формирано през месец май 2019 година против проведена незаконна група за телефонни измами. Измамените лица са самотни гръцки жители. Членовете на групата се свързвали с възрастни жители и се представяли за техни родственици, като им казвали, че са направили ПТП и са предизвикали гибел на албанско дете. Впоследствие с тях се е свързвал и привиден полицейски чиновник, който желал парична сума, с цел да бъде избегнато наказателно гонене.

Групата е работила в Солун. Разследването е почнало от страна на гръцките управляващи.

Повдигнати са обвинявания на шест лица за проведена незаконна група. Задържани са за 72 часа. Установен е ръководителят на групата, както и „ мулетата “, които стояли в Гърция, получавали парите и ги прехвърляли посредством системи за бързо разплащане или персонално ги транспортирали в България.

Тарторът на групата не е взел участие директно в телефонните измами. Той се е занимавал със склоняване към проституцията, само че на него са се отчитали за осъществени измами. По-голямата част от членовете на групата са негови родственици. Двама от тях са негови синове, трети племенник, различен другар на фамилията. Двама са били осъждани.

Лицата имат невисок учебен ценз, карат първокласни коли и имат скъпи жилища, само че нямат регистрирани приходи.

В населяваните от членовете на групата жилища е открита сума от 7 000 евро и 1 кг. злато. Прокуратурата счита, че парите са част от последната им машинация от 17 януари тази година, когато стара жена им е предала 19 980 евро.

От прокуратурата регистрират понижаване на този вид закононарушения. За по-малко от година това е 4-тата разрушена незаконна група за телефонни измами. Над 30 души са в следствения арест, чака се скоро да стартира самото правосъдно произвеждане. 60% е спадът на телефонни измами през 2019 по отношение на 2018 година За тази година имаме единствено един случай.

„ Държавата е длъжна да помогне на тези хора. Прокуратурата е поела отговорност тези лица да бъдат изправени пред съд и им бъдат отнети и запорирани техните нелегално добити имущества. Уведомени са КПКОНПИ и ДНСК, която ревизира законността на жилищата им “, посочи представителят на основния прокурор Сийка Милева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР