Шест души, сред които и две деца, остават в болница

...
Шест души, сред които и две деца, остават в болница
Коментари Харесай

Тежко е състоянието на пострадалите в катастрофата край Ботевград

Шест души, измежду които и две деца, остават в болница след тежката катасрофа, която снощи  блокира придвижването по пътя Е-79 в региона на Ботевград. 

Ударът сред цистерна и джип стана малко пред 19 часа в понеделник, предава.

Акцията по източването и пренасяне на цистерната, която беше цялостна с над 15 тона газ, продължи съвсем през цялата нощ.

Двете деца и 60-годишния лидер на джипа са настанени в " Пирогов ". Те остават в тежко положение, заяви на брифинг доктор Валентин Димитров, изп. шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ".



" Възрастният мъж, който се оказа и наш сътрудник, е с политравма, черно-мозъчна контузия и фрактура на таза. Той е в тежко положение и е интубиран. Продължаваме да вършим всички дейности по избавяне на неговия живот ", сподели доктор Димитров. Тази нощ мъжът е претърпял две интервенции. 

Състоянието на двете деца също остава тежко. Едното от е вън от заплаха за неговия живот. 

" Продължава да се прави оценка на положението му, тъй като при черепно мозъчни контузии се постанова по-продължително наблюдаване ", сподели доктор Димитров.

А другото дете е с политравма и заплаха за живота.

" Не е в кома, само че е на апаратна вентилация. В момента не престават оценката и всички типове интервенции, с цел да може да бъде избавен живота му ", разясни доктор Димитров.

Останалите потърпевши са настанени в болница " Света Анна ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР