Схемата на измамника с фалшива самоличност, за който първо БЛИЦ

...
Схемата на измамника с фалшива самоличност, за който първо БЛИЦ
Коментари Харесай

Приятел на фейсбук-фантома направи скандални разкрития за измамната му схема

Схемата на измамника с подправена идентичност, за който първо БЛИЦ заяви, и който завлече десетки консуматори във фейсбук, е работила от най-малко 8 години. Това описаха негови близки другари, представени от bTV.

От прокуратурата обявиха, че той е в България и до края на месеца инспекцията ще завърши и ще бъде формирано дело .

Това е гласът на индивида зад подправения профил, зад който стои Спас Василев от Кочериново. Един от постовете му го издава от кое място написа.
 Измами, Спас
Една от пострадалите се оплака, че от кредитната й карта са източени 13 000 $.

Оказва се, че схемата му е работила и преди 8 години. Но от профил с същинското му име.

Негов непосредствен другар застане пред камерите на малкия екран, само че пожела да скрие лицето си.

„ Много хора пропищяха от него и тогава се е усетил, че би трябвало да се усъвършенства, другояче ще го намерят. Той заран става и не отива като Вас и мен на работа, ами си остава на преносимия компютър. И това работи - да се свързва с хората и да им написа. По този метод печели пари”, споделя приятелят.

Жертвите на Спас обаче тогава били най-вече от близкия му кръг и техни другари.

„ Хора като майка с невръстно бебе, което не може да се прибере от Италия, тъй като не може да си завери билета. Доста хора се почувствахме неуместно, излъгани от човек, който сякаш ни беше приятел”, споделя още приятелят.
 Александър Николов - лъжец
Спас учи френски език в благоевградска гимназия, а преди този момент - в учебното заведение в Кочериново.

Бившият шеф на СУ „ Христо Ботев” Иванка Лазарова го разказа като мъдро, положително и учтиво момче. „ Не е проявявал нито експанзия, нито някакви такива дейности, с които да демонстрира, че е податлив на далавери”, безапелационна е тя.

Студентските си години Спас изкарал в Ница. „ Казвал ми е, че работи на летището в Ница. Споделяше за негови хрумвания, че ще прави офис в България, че сега е в България, тъй като има работа на летище София”, спомня си приятелят му.

Разследващите са пресметнали, че последните измами на Спас надвишават 20 000 лв.. Групата с жертвите обаче не стопира да пораства.

„ Ако е съжалявал, е трябвало да го направи преди 8 години, когато видя болката в очите на хората, и да спре да лъже.Доста огромен филм и режисьорът до момента се е справил много добре”, акцентира приятелят на Спас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР