Шел България“ иска да закупи пет бензиностанции, собственост на пловдивската

...
Шел България“ иска да закупи пет бензиностанции, собственост на пловдивската
Коментари Харесай

„Шел“ купува 5 бензиностанции на пловдивската „Емко-М“

„ Шел България “ желае да закупи пет бензиностанции, благосъстоятелност на пловдивската компания „ Емко-М “. В договорката влизат и магазините за бързооборотни артикули в обектите. Преди обаче придобиването да стане факт, Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) би трябвало да се произнесе какъв ще е резултатът върху пазара на горива в страната.

Компанията покупател е уведомила Комисия за защита на конкуренцията за желанията си още на 9 февруари тази година, само че документът не е наличен на уеб страницата на комисията. Така за момента параметрите на договорката остават неразбираеми.

Комисията кани трети страни също да дават мнения, излиза наяве от известие, в което се споделя, че се чака придобиването да окаже влияние върху националния пазар на търговия на дребно с автомобилни горива.

„ Емко-М “ е българска компания със седалище в Пловдив. Съдружници в нея са Емил Мирчев и Кольо Паничарски. Последните финансови доклади демонстрират, че компанията има доходи в размер на 1.4 млн. лева през 2019 г.  Преди години „ Емко-М “ и „ Шел “ подписаха контракт за франчайз.

Петролният колос Shell е главен състезател в търговията на дребно с горива в България, в това число авиационни. Освен това компанията прави изследвания и добива петрол и газ от залежи в България.

През 2021 година компанията нае 5 бензиностанции от три локални сдружения в Югоизточна България. През 2020 година купи 4 бензиностанции на „ Литекс Комерс “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР