Шефовете на служби се назначават по предложение на правителството с

...
Шефовете на служби се назначават по предложение на правителството с
Коментари Харесай

Бивш зам.-директор на Военното разузнаване: Разбира се, че се правят съгласувания с посолствата

Шефовете на служби се назначават по предложение на държавното управление с декрет на президента, само че в доста случаи тези назначения се съгласуват с непознати служби и непознати посолства, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия някогашният зам.-директор на Военното разузнаване Иван Пенков. Коментарът му беше във връзка от съвещание на управлението на " Продължаваме промяната ", в което Асен Василев споделя, че Народното събрание ще утвърди нови ръководители на ДАНС, ДАР, НСО и ДАТО, които ще са " наши хора, утвърдени от посолствата ".

" Разбира се, че би трябвало да се има вяра на изтеклия запис, тъй като такова координиране се прави в нашата процедура на назначение на шефове на службите за сигурност - за вътрешна сигурност и за външна сигурност. То протича по друг метод, само че става посредством посланика или посредством резидента на разследващата работа на това посолство ", добави Пенков

Той добави, че само е сюрпризиран, че съгласуването е направено преди да бъде формиран кабинетът. За специалиста е добра практиката да има координиране. Той не споделя мненията на опозицията, която приказва за национално изменничество.

Пенков съобщи, че точният термин е запознаване на съответното посолство с концепцията кой да оглави дадена работа. Решението обаче остава на управляващите в България.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР