Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви в Джеда, че вината

...
Шефът на Мерцедес Тото Волф заяви в Джеда, че вината
Коментари Харесай

Волф: Мерцедес няма да наруши тавана на бюджетите, за да спечели

Шефът на Мерцедес Тото Волф съобщи в Джеда, че виновността за втория следващ сезон, който се обрисува пред някогашните първенци, се дължи единствено и само на екипа и на грешките, позволени от него през предходната и тази година. Мерцедес завоюва 8 следващи международни трофеи при конструкторите, само че заложи на несъответствуваща идея за сезон 2022, когато изостана съществено от водачите и завоюва единствено едно съревнование. В началото на тази година дефинитивно стана ясно, че W14 не може да се бори с водачите в колоната и Волф призна, че отборът ще би трябвало да смени концепцията на автомобила.

Сега обаче Тото посочи, че таванът на бюджетите няма отношение към концепцията, определена от отбора и нейната реализация при основаването на W13 и W14.

“Таванът на бюджетите носи повече позитивна неща, в сравнение с негативи - съобщи Волф. - Фундаменталният ни проблем не е, че ни би трябвало ново шаси или да подложим колата ни на поредност промени. По-скоро, посоката, в която сме работили, се оказа неверна. ”
 Алонсо: Копираме Ред Бул? Нали половината ни кола е от Мерцедес? Алонсо: Копираме Ред Бул? Нали половината ни кола е от Мерцедес?
Волф похвали Ред Бул за основаването на RB18 за предходната година и изясни, че първенците са отборът, който е съумял незабавно да уцели вярната посока на развиване.
 Хамилтън пресметна с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул Хамилтън пресметна с какъв брой изостава Мерцедес от Ред Бул
“Ако изоставаш, както е казусът при нас, таванът на бюджетите не ти разрешава да конструираш ново шаси - добави шефът на Мерцедес. - Ако сменим в този момент концепцията, то това ще бъде лимитирано от тавана на бюджетите, защото няма да можем и да развиваме новата кола. Ред Бул сподели на всички, че в случай че свършиш добра работа, можеш да дръпнеш напред. Но ние няма да нарушим тавана на бюджетите, с цел да стартираме да побеждаваме още веднъж. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР