Шефът на канцеларията на НАТО Стиан Йенсен допусна, че Украйна

...
Шефът на канцеларията на НАТО Стиан Йенсен допусна, че Украйна
Коментари Харесай

Шефът на офиса на Столтенберг заговори за членство на Украйна в НАТО срещу територии за Русия

Шефът на канцеларията на НАТО Стиан Йенсен позволи, че Украйна може да получи участие в Алианса в подмяна на подчинение на част от територията си в интерес на Русия. По думите му, това може да е част от процеса по привършване на войната в Украйна, заяви Униан с позоваване на норвежкия вестник VG.

" Мисля че решението може да е в това Украйна да се откаже от територия и в подмяна да получи участие в НАТО. Не споделям, че би трябвало да е по този начин. Но това може да е допустимо решение. " – разяснява Йенсен.

Изявлението за териториални облаги за агресора идва на фона на несекващите съветски офанзиви против цивилно население в Украйна и хилядите военни закононарушения на окупаторите.

Най-приближеният до Йенс Столтенберг негов чиновник счита, че би трябвало да се има поради каква ще е обстановката със сигурността за Украйна след края на войната.

Йенсен показва, че полемиката за вероятния следвоенен статус на Украйна към този момент е в ход и въпросите за териториални отстъпки в интерес на Русия са повдигани „ и от други “.

Същевременно той цитира думите на Столтенберг, че Украйна би трябвало да реши по кое време и при какви условия ще се водят мирни договаряния.

По думите на Йенсен, всички имат интерес войната да не се повтори, а по въпроса за бъдещото участие на Украйна в НАТО има „ доста придвижване “.

„ Русия изпитва големи военни компликации и наподобява нереално да могат да завладяват нови територии. Сега по-скоро става дума за това какво ще успее Украйна да си върне. " – добавя чиновникът.

Превод Faktor.bg

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР