Шефът на Камерунската футболна федерация Самюел Ето’о е заподозрян в

...
Шефът на Камерунската футболна федерация Самюел Ето’о е заподозрян в
Коментари Харесай

Ето’о е заподозрян в уреждане на мачове

Шефът на Камерунската футболна федерация Самюел Ето’о е обвинен в организирането на уредени мачове, твърди Sport News Africa.

На 18 юли беше публикуван запис на телефонния диалог на Ето’о с президента на клуба Виктория Юнайтед.

В диалог, за който се счита, че се е състоял през януари 2023 година, Самюел цитира задачата на клуба за промоция в елита на Камерун.

Виктория Юнайтед беше в дъното на класирането на 2-ра дивизия по това време.

Ето’о отхвърля да е забъркан в уредени мачове. Той съобщи, че в диалога е защитавал президента на клуба, който влага парите си и желае да напусне футбола, тъй като някои не си правят работата.

„ Обадих се на ръководителя на Асоциацията на съдиите и му споделих: Внимавай! Този човек влага доста пари във футбола, тъй че съдиите не трябва да разрешават да убиват някой, който желае единствено едно нещо – тимът му да бъде един от най-хубавите на шампионата “, сподели Ето’о. В края на сезона Виктория Юнайтед се класира във Висшата лига на Камерун, откакто Стад де Бертуа, който приключи на 2-ро място в класирането, беше дисквалифициран от футболната федерация.

Дъщерята на Ето’о Ерика До Росарио Ниевес изиска татко й да бъде наказан на година затвор. Той дължи прехрана, която съгласно юриста на момичето е 90 хиляди евро.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР