Шефът на ЕК обяви за принудително закупуване на руски петролНа

...
Шефът на ЕК обяви за принудително закупуване на руски петролНа
Коментари Харесай

ЕС не успя да се споразумее за по-леката версия на петролното ембарго срещу Русия

Шефът на Европейска комисия разгласи за " наложително " закупуване на съветски нефт

На изключително съвещание на Комитета на непрекъснатите представители на Европейския съюз Корепер (Coreper), което се организира в навечерието на срещата на върха на Европейски Съюз, не беше допустимо да се реализира компромис даже по отношение на по-леката версия на петролното ембарго против Русия, която включва единствено възбрана за доставки на нефт по море. Това заяви за ТАСС източник в структурите на Европейския съюз в Брюксел.

„ Днес се организира среща на Корепер, на която беше разискван въпросът за възбрана за доставките на съветски нефт. Ще би трябвало да разгледаме спомагателни детайлности на друга среща в понеделник. Мога да кажа, че всички страни са решени да лимитират доставките на съветски нефт, само че имаме потребност от спомагателни утвърждения “, сподели източникът.

По мнението на източника, малко евентуално е също решението за петролното ембарго, което е част от шестия пакет от антируските наказания на Европейски Съюз, да бъде взето на срещата на върха на Европейски Съюз. Той изрази вяра, че в случай че ръководителите на страните от Европейски Съюз на срещата на върха на 30-31 май не съумеят да се спогодят по шестия пакет от наказания, то срещата най-малкото „ ще сътвори позитивна динамичност в тази посока “.

„ В края на юни по този начин или другояче ще има друга среща на върха на Европейски Съюз “, споделя той.

В същото време ръководителят на Европейска комисия разгласи в ефира на телевизионния канал MSNBC, че Европейският съюз е " заставен " да купува съветски нефт.

„ Ако от през днешния ден изцяло изоставим съветския нефт, тогава той (руският президент Владимир Путин – ред.) евентуално ще може да го продаде на международния пазар, където цените ще се усилят, и да печели повече “, сподели тя.

По-рано, на среща на върха на водачите на Европейски Съюз на 24 май, унгарският министър председател Виктор Орбан отхвърли да разисква петролното ембарго против Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР