Шефът на българските рефери Виктор Касай, който коментира ситуацията със

...
Шефът на българските рефери Виктор Касай, който коментира ситуацията със
Коментари Харесай

Виктор Касай: До края на полусезона искам да си направя мнение за качеството на съдиите

Шефът на българските рефери Виктор Касай, който разяснява обстановката със съдийството в родното ни състезание. Унгарецът показа своите похвали и забележки към работата на арбитрите у нас. Ето какво сподели той:
 Виктор Касай упорства да се усилят парите на българските съдии
Виктор Касай упорства да се усилят парите на българските съдии

По този метод нямало да им се постанова да работят и още нещо

" Тук съм от съвсем 2 месеца, това не е дълъг интервал. Поради тази причина към момента не съм сглобил цялостна картина. Виждам доста положителни и опитни рефери, както и млади такива, които нямат към момента нужния опит. Наша работа е да им дадем късмет и да им оказваме помощ да се развиват. Трябва да даваме огромните дербита на опитните, тъй като младите не могат към момента да се оправят с тях. Обменяме отзиви със съдиите, гледаме дружно мачове, проучваме. Надявам се скоро да имаме триумфи, тук съм с цел да оказа помощ на българските рефери. До края на полусезона желая да си направя мнение за качеството на съдиите.

Разбира се, има неточности във ВАР-а, само че на всички места има такива. Има доста спорни обстановки. Не забравяйте, че в България има ВАР единствено от този сезон. Това не е доста време, ВАР има потребност от процедура, по тази причина организираме това тук, с помощта на БФС. Все отново това не е гратис, вложени са доста пари. Реферите може да работят от 10-15 години, само че от ВАР едвам от тази година. Така че към момента се учат да вървят, уповавам се скоро да можем и да бягаме. Бавно и бавно се учим.

Разбира се, не съм благополучен, когато обстановка се гледа по 3-4 минути, само че би трябвало да се разбере, че това е развой. Сигурен съм, че през идващия сезон ще е по-малко това време, по-следващата година още по-малко. Така че с година ще се подобряваме и ще ставаме по-бързи във взимането на решения. Но и в разпоредбите е написано, че не скоростта е най-важна, а точността.

Изпуснати дузпи, изпуснати червени картони, дадени дузпи, които не са верни. Това са най-честите неточности на всички места. Дузпита мисля, че са най-големият проблем. Но по тази причина имаме ВАР. Опитът ми демонстрира, че с ВАР броят на изпуснатите дузпи се е понижил, а позволените голове от засада са съвсем.

Оптимист съм, че български арбитър може да отиде на Световното. Аз съм оптимистичен човек, само че съм и реалист. Трябва да знаете, че това е голямо състезание. Самият аз съм бил 3 пъти на асортимент и единствено един път ме повикаха. Има огромна конкуренция, изключително от Европа. Трябва да се радваме за Георги Кабаков, тъй като той е в листата на УЕФА и ФИФА и това е огромно достижение. Много огромни страни нямат представители там. Той още е млад и има доста опит да натрупа. Има ярко бъдеще ", съобщи Касай.
 БФС наказа още два знакови отбора от Трета лига
БФС наказа още два знакови отбора от Трета лига

Санкции за Беласица и Пирин (ГД)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР