Шефът на американския Център за изучаване на съня при Калифорнийския

...
Шефът на американския Център за изучаване на съня при Калифорнийския
Коментари Харесай

US-експерт: Хората спят все по-малко и това ги убива стремително, но спасение има

Шефът на американския Център за проучване на съня при Калифорнийския университет Бъркли, Матю Уолкър е убеден, че измежду популацията на цялата планета се следи същинска зараза от недоспиване.

Този недостиг от нощен отдих заплашва с възникването на разнообразни заболявания и преждевременна гибел. Доказано е, че човес не си доспива, в случай че продължителността на съня му е по-малко от 7 часа. При сходен режим внезапно се покачва риска от затлъстяване, исхемичен инсулт, психологични отклонения, захарен диабет, злокачествени тумори на простата и гърдите, рак на червата.

Друго проучване сподели, че хроничното недоспиване води до натрупването в основния мозък на бета-амилоидни белтъчини, които са главната причина за заболяването на Алцхаймер.

Не по-малко важное е проучването на специалисти от СЗО, които потвърдиха, че количеството на клетките в организма, които би трябвало да се борят и унищожават раковите кафези, пада до 70%, в случай че човек отделя за нощен отдих едвам 4-5 часа.

Матю Уолкър отбелязва, че на фона на тези проучвания нито държавните управления на страните, нито органите за опазване на здравето отделят внимание за информираността на популацията за изгодата и значимостта на здравия сън. Затова е извънредно значимо преди всичко всеки да направи по този начин, че да си сътвори оптимално положителни предпоставки за пълностоен отдих.

Кои са главните фактори и идеални условия за здрав сън четете на най-полезния здравен уебсайт Zdrave.to

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР