Шеф на БСП обясни защо няма да подкрепят кабинета Габровски.Правителство

...
Шеф на БСП обясни защо няма да подкрепят кабинета Габровски.Правителство
Коментари Харесай

Анастасова, БСП: Хората няма така лесно да забравят модела на управление на ГЕРБ

Шеф на Българска социалистическа партия изясни за какво няма да поддържат кабинета " Габровски ".

" Правителство с мандати на ГЕРБ и на Движение за права и свободи няма да подкрепим. " Тази позиция на Българска социалистическа партия подсети в изявление за БНР Ирена Анастасова, заместник-председател на Българска социалистическа партия.

" Виждат се в състава, който се предлага, хора, които в предишното са гравитирали освен към Българска социалистическа партия, само че и към ГЕРБ, Национална движение „Симеон Втори", Политическа партия. Търсен е този резултат. Сега не виждаме откровеност в предлагането и за състав на кабинета, както и оповестените програмни планове на претендента за министър-председател. "

" Крайно незадоволителни са една или две седмици старания за сформиране на кабинет да си представим, че ГЕРБ, които стоят зад този кабинет твърдо, са трансформирали дотам вижданията си ", разяснява Анастасова.

Ако се предложат политики, касаещи отбраната на хората, Българска социалистическа партия ще ги поддържа, посочи тя, само че изрази песимизъм, " че това ще е първият ангажимент на този кабинет, в случай че той бъде гласуван ".

" Хората няма по този начин елементарно да не помнят модела на ръководство на ГЕРБ, с който в страната към момента не сме се дали прошка ", съобщи Ирена Анастасова.

Българска социалистическа партия не е партия, която поставя изборите преди всичко, акцентира тя. По думите ѝ социалистите поставят преди всичко гаранции, че техните цели в обществената сфера ще бъдат отразени и осъществени, написа обстоятелства.бг.

" С някой от идващите мандати – втория или третия, може да се реализира разговор сред партиите ", счита Анастасова. Когато бъде даден мандат на Политическа партия, груповите органи на партията ще дадат и подобаващ мандат за диалози, изясни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР