Шарл Льоклер спечели квалификацията и първото място за утрешното Гран

...
Шарл Льоклер спечели квалификацията и първото място за утрешното Гран
Коментари Харесай

Льоклер с полпозишън в Сингапур, скандално решение от бокса остави Макс осми

Шарл Льоклер завоюва квалификацията и първото място за утрешното Гран При на Сингапур във Формула 1. Най-бързата обиколка на водача от Ферари беше 1:49:412, а на второ място остана Чеко Перес, единствено на 0.022 секунди от него. На трето място се подреди Люис Хамилтън единствено с 0.054 секунди закъснение. Макс Ферстапен правеше обиколка доста по-бърза от тази на Льоклер, само че бе извикан в бокса, което остави нидерландеца гневен и чак на 8-то място за утрешното съревнование.

Квалификацията стартира на леко моркра писта, като всички водачи избраха гуми за мокра настилка. Още първоначално имаше няколко завъртания на Льоклер и Кевин Магнусен. Като и Макс беше доста покрай бетонните стени, откакто колата му сервира на един от завоите. Първото място в началната сесия от квалификацията взе Макс Ферстапен с вреле 1:53:057, а вторто място зае Хамилтън. От присъединяване във втората част на квалификацията отпаднаха двата болида на Уилямс - Николас Латифи и Алекс Албън, както и Естебан Окон, Даниел Рикардо и Валтери Ботас, като малко над чертата остана Мик Шумахер, който измести точно финландеца от 14-то място в самия завършек на сесията.

Във втората фаза първото място си заслужи Шарл Льоклер с време - 1:52:343, а малко зад него останаха Люис Хамилтън и Макс Ферстапен. Изненадващо, Джордж Ръсел отпадна с 11-то място, а другите водачи, които не стигнаха до заключителната фаза на квалификацията бяха - Ланс Строл, Фетел, Мик Шумахер и Джоу. Като водачите на Астън Мартин рискуваха с най-меките гуми, за суха настилка, само че този риск не се оправда и докара до отпадането им.

В старта на третата и решаващата фаза на квалификацията, Льоклер самичък пожела да употребява точно най-меките гуми. Пилотът на Ферари бе напът да напусне бокса, само че спря и заяви по радиото, че желае гуми за суха настилка. Хамилтън също излезе на пистата с най-меките гуми на пирели. Малко по малко всички водачи излязоха с този вид гуми, като единствено Цунода и Магнусен останаха с гуми за мокро. Хамилтън записа първото най-бързо време - 1:53:082. Времената доста бързо започнаха да се усъвършенстват, тъй като пистата изсъхваше от ден на ден и повече. 

Just 0.054s between these three.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР