Шарл Азнавур, една от емблемите на френския шансон, беше погребан

...
Шарл Азнавур, една от емблемите на френския шансон, беше погребан
Коментари Харесай

Погребаха Шарл Азнавур в семейната гробница край Париж

Шарл Азнавур, една от емблемите на френския шансон, беше заровен през днешния ден на гробището в Монфор л`Амори в департамент Ивлин югозападно от Париж, заяви ТАСС, като се базира на радио " Франс енфо " и френската телевизия СиНюз.

Преди погребението се състоя панихида в арменската черква " Йоан Кръстител " в Париж, покрай " Шанз Елизе ".

На церемонията не бяха позволени публицисти. Присъстваха единствено родственици и най-близките другари на Шарл Азнавур, а също арменският президент Армен Саркисян и премиера Никол Пашинян.

Знаменитият артист ще почива в издигнатата през 1992 година фамилна гробница до родителите и сина си Патрик, умрял на 25 години.

От няколко години фамозният артист и създател на песни живееше покрай Монфор л`Амори, в остаряло нормандско имение с 28 стаи, една от които - превърната в звукозаписно студио.

В Армения през днешния ден е ден на печал, прецизира Българска телеграфна агенция. Знамената в страната са спуснати на половина, а църквите отслужват заупокойни литургии в памет на умрелия във Франция Азнавур, отбелязва Франс прес.

Неизтощимият и преливащ от нови планове артист и композитор, който смяташе да живее 100 години, се завърна на сцената през септември с два концерта в Япония. Следващата седмица той щеше да пътува до родната си Армения дружно с френския президент Еманюел Макрон за срещата на върха на Международната организация на франкофонията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР