Шансовете за съставяне на правителство с първия мандат са малки.

...
Шансовете за съставяне на правителство с първия мандат са малки.
Коментари Харесай

Социолози: Кабинет с първия и втория мандат са малко вероятни, а третият би бил вреден

Шансовете за сформиране на държавно управление с първия мандат са дребни. Около това мнение се сплотиха в ефира на Euronews Bulgaria часове преди гласуването на проектокабинета „ Габровски “ социологът от " Алфа Рисърч " Боряна Димитрова и политологът Христо Панчугов.

Според тях даже да има „ игри с кворума “, болшинството ще бъде несигурно и нетрайно.
Към момента количествено, в случай че се опитам да ги обобщя, ги правя оценка възможностите (за сформиране на държавно управление – бел. ред.) на към 30 на 100, по-големи, в сравнение с в моментите на най-сериозна борба.
Боряна Димитрова, социолог от „ Алфа рисърч “

„ Все отново формулата, която предложиха от мандатоносителя ГЕРБ дават известни очаквания да се образува кабинет, да се тушират най-острите несъгласия и да се преодолеят най-острите конфронтационни линии, тъй че страната да има постоянен кабинет, изключително на фона на това, че през последните 2 години на практика с 6 месеца изключение, ръководят служебни държавни управления “, добави Димитрова.

По думите ѝ въпреки всичко учредения за сериозен оптимизъм за сформиране на държавно управление с първия мандат няма.

Кабинет с втория мандат съгласно специалистите е неосъществим, а с третия – нездравословен.

„ Шансовете наподобяват малко по-големи, в сравнение с наподобяват преди седмица “, уточни Панчугов. Според политолога третият мандат ще бъде връчен още веднъж на Българска социалистическа партия.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР