Шансът ни е, че на Балканите всичко зависи от политическия

...
Шансът ни е, че на Балканите всичко зависи от политическия
Коментари Харесай

Борисов: На Балканите всичко зависи от нас

Шансът ни е, че на Балканите всичко зависи от политическия хайлайф. Никой не може да ни помогне, в случай че всички не разберем, че предишното би трябвало да си остане в историята и би трябвало да гледаме напред ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на взаимна конференция с Денис Звиздич, министър-председател на Босна и Херцеговина, в Сараево.

" Не може да има неразрешени въпроси и да мислим, че в случай че влезем в Европейски Съюз, те все в миналото ще се решат. Трябва да ги разгадаем в този момент, с всички политически жертви, които би трябвало да се дадат ", акцентира българският министър-председател. И акцентира: „ Имаме действителен късмет, само че не трябва да бъдем огромни оптимисти. От една страна, имаме Брекзит, от друга Балканите – голям пазар и запаси. Защо споделям, че имаме късмет? Предстои председателство на България, по-късно на Австрия и Румъния. Другият ни късмет е, че всичко зависи от политическия хайлайф на Балканите. Никой не може да ни помогне, в случай че всички не разберем, че предишното би трябвало да си остане в историята и би трябвало да гледаме напред ".
„ Между всички страни от Западните Балкани има някакви проблеми, които вие би трябвало да решите сред себе си. Не може тук да очаквате помощ от Европейски Съюз ", акцентира Борисов. " Различните религии за плюс за разнообразието в Европа. Проблемът е радикалният ислям ", уточни още Бойко Борисов.

„ На посещаване през днешния ден са едни наши същински другари и ги посрещаме с открити сърца ", съобщи на собствен ред министър-председателят на Босна и Херцеговина Денис Звиздич.

„ Икономическото съдействие сред двете страни може да бъде доста по-съдържателно и в доста по-голям размер ", сподели още Звиздич. Той акцентира, че ще зачести присъединяване на страната му в разнообразни стопански конгреси в България. Босненският министър председател добави, че двете страни ще продължат реализирането на планове за развиването и свързването на Западните Балкани.

„ Разговаряхме за опциите за връзка посредством авиолиния София-Скопие-Сараево. Разговаряли сме с някои самолетни компании по тематиката ", сподели Звездич.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР