Шампионинът Хебър (Пазарджик) победи гостуващия Добруджа 07 с 3:0 (25:18,

...
Шампионинът Хебър (Пазарджик) победи гостуващия Добруджа 07 с 3:0 (25:18,
Коментари Харесай

Хебър и Дея спорт с победи в Efbet Супер Волей

Шампионинът Хебър (Пазарджик) победи гостуващия Добруджа 07 с 3:0 (25:18, 25:15, 25:18) в среща от 18-ия кръг на мъжкото волейболно състезание на България.

Възпитаниците на Камило Плачи отбор се изкачиха на третата позиция в таблицата с 38 точки, а гостите са десети със 17.

Волейболистите от Пазарджик нямаха никакви проблеми в мача, в който преобладаваха напълно.

Якопо Масари се отличи с 14 точки за триумфа, а по 10 прибавиха Трифон Лапков и Илия Петков.

За Добруджа 07 Жулиен Георгиев осъществя 11 точки, а Златко Кьосев приключи с 10.

Дея спорт (Бургас) завоюва против Марек Юнион-Ивкони с 3:0 (25:21, 25:18, 25:20) и се изкачи на четвърто място в класирането с 37 точки. Дея контролираше протичащото се на терена и в трите гейма, като при започване на третия, Марек се опита да се опълчи максилано на противника, само че опитните бургазлии не разрешиха изненади.

Най-резултатен в мача стана състезателят на Марек - Мохаем Геруаш с 11 точки. За Дея по 10 означиха Самуил Вълчинов и Николай Учиков, а за състезател на мача беше определен Тодор Вълчев.

“Когато един човек се е заел със задачата да работи с млади състезатели, които би трябвало да се учат, имат и такива моменти, в които ставаш по-емоционален. Само с гледане от близко, не става. Трябва повторение, увещание, от време на време и леко да ги натиснеш - по тази причина въвеждам и повече нерви, тъй като желая да израстват. Днес съм удовлетворен от сервиса, за първи път може би толкоз мощен през този сезон, затруднихме противника. Играем всеки мач, колкото можем. Явно ще играем на плейаут и се надяваме да продължим напред ", сподели наставникът на Марек Найден Найденов.

" Мисля, че не изиграхме необикновен мач, само че въпреки всичко - не неприятен. След четири доста труднисрещи за нас, не мисля, че сме подценили тима на Марек. Нашите проекти бяха да играят и хората, които взимат по-малко присъединяване в другите мачове. Четвърти сме,  нашата цел е да стигнем допустимо най-висока позиция в класирането преди началото на плейофите. Остава ни мач с ЦСКА от топ тимовете. След това имаме три срещи с тимове, които са под нас в класирането. Честно казано, постоянно желая да победя. Нямам за цел да изгубя, който и да е мач. Искаме да сме на допустимо най-висока позиция, а на плейофите ще сме подготвени за всички ", сподели старши треньорът на домакините Франческо Кадеду.

Утре Монтана приема Черно море, а в понеделник е дербито сред Левски и ЦСКА.

Автор: Ива Кръстева/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР