Шампионът във Висшата лига Манчестър сити допусна първа грешка от

...
Шампионът във Висшата лига Манчестър сити допусна първа грешка от
Коментари Харесай

"Нюкасъл" препъна "Сити" във вълнуващ мач с шест гола

Шампионът във Висшата лига " Манчестър сити " позволи първа неточност от началото на сезона, откакто приключи 3:3 в гостуването си на " Нюкасъл " в среща от третия кръг на шампионата. Двата отбора изиграха трогателен дуел, който беше белязан от поврат и интервали на превъзходство на всеки от протнивиците.

След три кръга " Сити " остава на две точки зад, който е с цялостен актив от 9, и единствен има три победи. " Нюкасъл " е шести в таблицата с пет точки, като е непобеден дотук.

" Сити " поведе още в петата минута, когато Илкай Гюндоган се разписа след подаване на Бернардо Силва.

Последва доста мощен интервал на домакините, които окрилени от публиката на " Сейнт Джеймсис парк " съумяха да извърнат с две попадения до почивката. Мигел Алмирон вкара в 28-ата минута, а в 39-ата се разписа и Калъм Уилсън.

В края на първата част " Сити " беше притиснат и тотално надигран. По-добрата игра на " свраките " продължи и при започване на второто полувреме, когато Киърън Трипиър направи резултата 3:1. Капитанът на " Нюкасъл " вкара след извънреден изстрел от директен свободен удар в 54-ата минута.

Отговорът на " Сити " обаче беше впечатляващ и в границите на три минути " жителите " изравниха. Между 61-ата и 64-ата Ерлинг Холанд и Бернардо Силва изравниха. В първата обстановка Родриго асистира на централния нападател, а във втората Кевин Де Бройне създаде гола.

До края на мача " Сити " имаше по-чистите положения. В 76-ата минута съдията сподели и червен картон на " Нюкасъл " за нарушаване на Трипиър, само че след обзор на повтаряне, решението беше обърнато в жълт картон. В заключителните минути Холанд пропусна преференциален късмет, а вратарят на домакините Ник Поуп спря Гюндоган.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР