Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер

...
Шампионът от Откритото първенство на Австралия по тенис Яник Синер
Коментари Харесай

Яник Синер няма да участва в Марсилия, Григор Димитров е втори поставен засега

Шампионът от Откритото състезание на Австралия по тенис Яник Синер е отказал присъединяване на АТР 250 шампионата в Марсилия, който стартира идната седмица, оповестиха уредниците.

В Марсилия ще взе участие Григор Димитров, който след отхвърли на Синер, ще е втори подложен след Хуберт Хуркач. Българинът ще стартира от осминафиналите и ще изиграе първата си среща в сряда или четвъртък. Домакините се надяват към надпреварата да се причисли Александър Зверев, който сега е четвърти в ранглистата на ATP, като в случай че това се случи, нашият тенисист ще стартира под номер 3 в схемата.

Надпреварата ще се организира на кортовете на Palais des Sports в Марсилия от 5 до 11 февруари.

Девет играчи, класирани измежду 30-те най-хубави в света, ще се борят за купата в Марсилия.

Хуберт Хуркач, който от понеделник заема 8-о място в международната класация ще пази купата си от предходната година. Полякът игра четвъртфинал на Australian Open 2024.

Григор Димитров, победител в шампионата в Бризбейн (ATP 250), още веднъж ще стъпи на кортовете в Марсилия.

" В страхотна форма българинът завърши интервал от повече от 6 години без победа, което го подреди като състезател, който би трябвало да се следи доста деликатно ", означават домакините.

Полуфиналистът на Australian Open 2023 Карен Хачанов също се включва в конкуренцията. Вече победител в шампионата през 2018 година, той ще се опита да завоюва втора купа тук и шеста в кариерата си.

Трикратният победител в шампионати от Големия шлем Анди Мъри ще направи ненадейно завръщане макар проблемите с бедрото и остава непобеден в Марсилия, откакто завоюва купата при единственото си присъединяване през 2008 година

В шампионата ще се пуснат още младият и надарен италианец Лоренцо Музети, както и канадецът Феликс Оже-Алиасиме. Себастиан Корда и Лоренцо Сонего също се включват в конкуренцията.

От френска страна, Юго Умбер - втората ракета на " сините " също ще започва в Марсилия. Умбер, който е 21-и в света, ще се опита да продължи отличната си инерция, изключително след спечелването на купата в Мец през ноември предходната година. Левичарят ще се стреми да зарадва домашната аудитория в Palais des Sports, а за какво не и да завоюва пета купа в кариерата си.

Кой ще бъде спечелилият в 32-то издание на Откритото състезание на Прованс може единствено да гадаем, само че и да се надяваме Григор Димитров да продължи възходящата си линия и в Южна Франция.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР