Норвежката полиция обяви в понеделник задържането на Гьерт Ингебригстен, който

...
Норвежката полиция обяви в понеделник задържането на Гьерт Ингебригстен, който
Коментари Харесай

Полицията в Норвегия арестува бащата на олимпийския шампион Якоб Ингебригтсен по обвинения в домашно насилие

Норвежката полиция разгласи в понеделник задържането на Гьерт Ингебригстен, който е някогашен треньор и татко на олимпийския първенец от Токио 2020 в бягането на 1500 метра Якоб Ингебригтсен, съобщи Агенция Франс Прес.

Гьерт е задържан по обвиняване в домашно принуждение над едно от седемте си деца, като по непотвърдена информация сред 2018 и 2022 година той е отправял обиди и е нанасял удари на жертвата.

Дългогодишният треньор по лека атлетика към този момент изрично отхвърля повдигнатите против него обвинявания.

" Няма доказателства, че Ингебригстен е направил укорими дейности. Той оспорва описанието на обстоятелствата, върху които се базира задържането и не признава виновност ", съобщи неговият юрист Джон Кристиан Елден.

Припомняме ви, че предишния октомври олимпийският първенец Якоб Ингебригстен дружно с двама от своите братя - Хенрик и Филип - сензационно упрекнаха бащa си в принуждение.

" Израснахме с доста нападателен и властнически татко, който постоянно си служеше с физическо принуждение и закани във възпитанието ", написа тогава Якоб във вестник " Верденс Ганг ", разкривайки, че постоянно и изпитвал " стеснение " и " боязън ".

Иначе Гьерт Ингебригстен в продължение на дълги години изпълняваше ролята на треньор на своите синове до взаимната им разлъка през 2022 година. Впоследствие 58-годишният експерт стартира да тренира различен норвежки бегач - Нарве Гилье Нордес - което провокира напрежение в фамилията, както и в норвежката федерация по атлетика.

На фона на новината за задържането на Гьерт пък от Норвежкият олимпийски комитет оповестиха, че наставникът няма да получи акредитация за Олимпийските игри в Париж това лято, откакто той не участва и на международното състезание през предходната година.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР