Ръководството на Левски публикува позиция за случилото се след последното

...
Ръководството на Левски публикува позиция за случилото се след последното
Коментари Харесай

Наглост без граници от Герена: Винаги сме били за феърплея, в ЦСКА няма такъв

Ръководството на Левски разгласява позиция за случилото се след последното дерби с ЦСКА, изгубено с 1:3.

Сините недоволстват против няколко момента, измежду които жестове на звездата на алените Фернандо Каранга, негова обява в обществените мрежи и коментар на изпълнителния шеф на армейците Стоян Орманджиев.

Съобщението в уеб страницата на Левски:

" ПФК Левски показва възмущението си от държанието на футболисти и ръководители в ЦСКА след дуела в събота. Трите момента, на които подчертаваме, са жеста на Фернандо Каранга, с който имитира рязане на глава.

Вторият е обявата му в обществените мрежи – " В България към момента всичко е обикновено! Отново убихме говедото ".

Третата е коментар под пост в обществените мрежи на изпълнителния шеф на клуба Стоян Орманджиев, с която той обръща особено внимание на извънредно нецензурна ария по адрес на нашия клуб.

ПФК Левски е засегнат от дейностите, които са в цялостен контраст с феърплея, който постоянно сме показали. Може да сме изгубили на терена, само че в никакъв случай не сме си разрешавали уронващи престижа на противника дейности, на каквито сме очевидци по отношение на нас.

Категорично няма по какъв начин да подминем обиди към нашия клуб с близо 110-годишна история, още повече във взривоопасната конюнктура от последните няколко мача сред двата тима. Вярваме, че в тази обстановка би трябвало още повече да бъдем образец за европейско държание и да диктуваме добър звук, а не пренебрежение и обиди.

С актуалното се обръщаме и към президента на Българския футболен съюз господин Георги Иванов и към ръководителя на Дисциплинарната комисия към БФС да прегледат деянията на футболиста на ЦСКА Фернандо Каранга, които попадат под ударите на Дисциплинарния устав, а точно член 22 алинея 3:

" Когато играч в надпреварата обществено унижава, наскърбява или ругатни различен играч по какъвто и да е метод се санкционира със прекъсване на правата до 3 срещи и санкция в размер на 3000 лв. ", както и член 37 алинея 17, т. 2 – " Който обществено в печатни, телевизионни и електронни медии каже или извърши нещо унизително за достойнството или достолепието на арбитър или различен участник във футболната намира се санкционира за засегнатост, както следва: Футболист: санкция в размер на 4000 лв. ".

Надяваме се наредбите на Дисциплинарния устав да бъдат спазени и да бъде взето заслужено решение, което е в интерес на феърплея във футбола.

От управлението на ПФК Левски ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР