Революционна промяна подготвят във Франция, която ще бъде свързана с

...
Революционна промяна подготвят във Франция, която ще бъде свързана с
Коментари Харесай

Революционна промяна във френската Лига 1 - съдиите ще обясняват гласно решенията си с ВАР

Революционна смяна приготвят във Франция, която ще бъде обвързвана с работата на съдиите със системата ВАР, заяви вестник " Le Parisien ".

Президентът на Френската футболна асоциация Филип Диало разгласи, че от идващия сезон, в случай че даден арбитър е отишъл да гледа избрана обстановка с ВАР, той ще би трябвало да афишира с микрофон пред всички на стадиона за какво е взел окончателното си решение за ситуацията. Във връзка с това ще бъдат инсталирани нови озвучителни системи, които ще бъдат особено за реферите за тази цел.
 Макрон желае Франция да бъде с най-благоприятен футболен тим за Париж 2024
Макрон желае Франция да бъде с най-благоприятен футболен тим за Париж 2024

Бленува за златните медали

" По този метод Френската федерация цели да усъвършенства разбирането на почитателите за работата на съдиите. Всичко е готово, направихме доста проби. Имах доста контакти с ФИФА, с цел да ги убедя в желанието ни да продължим напред. И в последна сметка получихме позволение да продължим плана ", съобщи Диало.

Същият метод бе пробван на Световното състезание по футбол за дами през 2023-а година, както и на Световното състезание за младежи до 20 години.

Дебютът на новата система ще се случи на 25 май във финала за Купата на Франция сред Пари Сен Жермен и Олимпик Лион, а от идващия сезон тя ще се употребява във всички турнирни мачове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР