Шампионът на Испания загуби гостуването си на Севиля с 2:1

...
Шампионът на Испания загуби гостуването си на Севиля с 2:1
Коментари Харесай

Севиля наказа шампиона Атлетико в края и не изпуска от очи Реал Мадрид

Шампионът на Испания загуби гостуването си на Севиля с 2:1 в дербито от 18-ия кръг в Ла Лига. " Дюшекчиите " се надяваха да си тръгнат с най-малко точка от " Рамон Санчес Писхуан ", само че късно попадение на Лукас Окампос попари очакванията им и донесе успеха на андалусийци.
Резултатът бе открит с топовен удар от Иван Ракитич още в осмата минута. В 33-ата Фелипе изравни за Атлетико, разписвайки се с глава след центриране от корнер. До края на срещата нито един от двата отбора не сътвори съществени закани пред противниковата врата, само че гол на Окампос в 89-ата минута реши мача.
Късно в добавеното продължение Жоао Феликс уцели гредата, а това означаваше, че Атлетико ще би трябвало да се помири с трето следващо проваляне в Ла Лига. " Дюшекчиите " заемат пето място в подреждането с 29 пункта. Севиля пък остава втори с 37 точки и е на пет зад водача Реал Мадрид.
РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА:
Севиля поведе в 8-ата минута след необикновено попадение на Иван Ракитич. Халфът се възползва от празното пространство, оставено от футболистите на Атлетико, и насочи мощен, добре обмислен удар надалеч от границата на наказателното поле. Ударът на хърватина не остави никакъв късмет на разтегналия се оптимално за реакция Ян Облак - 1:0!


В 33-ата минута Атлетико Мадрид се добра до изравнително попадение. След центриране от корнер на Тома Лемар бранителят на " дюшекчиите " Фелипе се извиси над всички в наказателното поле, с цел да засече топката с глава и да я прати в мрежата на вратаря Боно - 1:1!




Девет минути след почивката Севиля бе извънредно покрай второ попадение. Карим Рекик откри Иван Ракитич, който опита доста рисков удар към вратата на Атлетико, само че малко не му доближи да откри задачата.
В идващите минути двата отбора не съумяха да застрашат вратите си. Едва в 81-вата минута Атлети можеше да поведе, само че рисков удар на Жоао Феликс бе блокиран от неприятелски състезател.
В 89-ата минута Севиля вкара късно победно попадение. Томас Дилейни стреля с глава, а ударът му срещна гредата. Топката се озова в Жул Кунде, който откри Лукас Окампос в наказателното поле, който от сходна позиция нямаше по какъв начин да пропусне да осъществя - 2:1!
Късно в добавеното продължение на мача Жоао Феликс опита да вкара изравнително попадение, само че ударът му срещна гредата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ
Севиля: Боно, Рекик, Диего Карлуш, Кунде, Монтиел, Ракитич, Дилейни, Жордан, Папу Гомес, Окампос, Ромеро
Атлетико Мадрид: Облак, Трипиър, Филипе, Кондогбия, Ермосо, Ферейра, Лемар, Коке, Йоренте, Кореа, Суарес

Атлетико Мадрид стартира кошмарно отбраната си на купата в Испания, само че към момента не е късно да настигне откъсналия се на върха Реал Мадрид. За задачата " дюшекчиите " ще би трябвало да побеждават и в тежки мачове, какъвто несъмнено им следва против Севиля. Андалусийци се показват чудесно през сезона и не инцидентно се подреждат втори в класирането.
Атлетико отстъпи на Майорка и Реал Мадрид в последните два кръга и ще желае да прекъсне серията си от загуби против Севиля, който пък е в серия от две победи - над Виляреал и Атлетик Билбао. Двата отбора са с най-силната офанзива в Ла Лига след тази на Реал, като андалусийци могат да се похвалят и с най-силната отбрана с едвам 11 позволени попадения.

Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР