Шампионът на 50 и 100 м бътерфлай от европейското първенство

...
Шампионът на 50 и 100 м бътерфлай от европейското първенство
Коментари Харесай

Миладинов: Игрите са голямо преживяване. Надявам се да представя България добре

Шампионът на 50 и 100 м бътерфлай от европейското състезание по плуване за юноши и девойки в Рим Йосиф Миладинов отпътува за Токио, където за първи път ще взе участие на Олимпийски игри.

Рано тази заран родните плувци - Миладинов (100 м бътерфлай), Диана Петкова (200 м съчетано), Любомир Епитропов (200 м бруст) и Калоян Левтеров (200 м гръб) се насочиха към Япония, където след седмица стартира най-важния състезателен конгрес. Антъни Иванов (100 и 200 м бътерфлай) ще дойде в Страната на изгряващото слънце непосредствено от Съединени американски щати, където се приготвя за Игрите.

Миладинов, който е през май завоюва сребърен орден на 100 м бътерфлай на европейското състезание, съобщи, че се вълнува за присъединяване си в Токио и се надява да се показа почтено.

" Надявам се всичко да е наред, най-много да съм жив и здрав, да не се разболявам отново и да направя едно положително класиране за България. Ще бъде огромно прекарване за мен. Надявам се да се показва обичайно, да показва България добре пред всички българи, да развеселявам най-много фамилията и треньорите ми и всички, които са с мен и се надяват на едно положително показване ", сподели той пред bTV.

" Мисля, че съм квалифициран, всичко е наред. Подготовка ми мина по проект. Надявам се да мога да покажа това, което съм упражнявал и на съревнование. Отивам с желанието да видя какво е, да срещна нови хора, нови случки ", добави той.

Снимка: Lap.bg

Миладинов стартира присъединяване си в Токио във вторник, 27 юли.

Плувците са втората група български спортисти, които отпътуват за Япония. Вчера натам се запътиха представителките ни в битката, които ще проведат къс лагер преди същинските битки. По-късно през днешния ден за олимпийските игри отпътуват българските боксьори, както и представителките ни в бадминтона и спортната гимнастика.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР