Шамима Бегум, която бе лишена от британското си гражданство, загуби

...
Шамима Бегум, която бе лишена от британското си гражданство, загуби
Коментари Харесай

Разкаялата се булка на ИДИЛ няма да върне британското си гражданство

Шамима Бегум, която бе лишена от английското си поданство, загуби обжалването на решението. Като тийнейджърка тя избяга в Сирия, с цел да се омъжи за войник от групировката " Ислямска страна " , съобщи Агенция Франс Прес.



През февруари 2019 година тя бе лишена от поданство след решение на тогавашния министър на вътрешните работи на Англия Саджид Джавид от съображения за националната сигурност, откакто тя беше открита в сирийски бежански лагер. По този метод тя не може да се завърне при фамилията си, което продължава да живее в Обединеното кралство.

Шамима, която е от бангладешки генезис, е единствено на 15 години, когато през 2015 година напуща дома си в Източен Лондон и отпътува за Сирия дружно с двама другари от учебно заведение. Докато е там, тя се омъжва за войник на ИДИЛ и ражда три деца, две от които умират от апетит и нелекувани заболявания. Когато брачният партньор й е погубен, младата жена се озовава с третото си бебе в бежански лагер, където стартира да моли английските управляващи да й разрешат да се завърне в родината си. Тя вади като главен претекст влошеното здраве на сина й, който не след дълго също умира.
 
 Шамима Бегум Българска телеграфна агенция
През октомври предходната година Шамима Бегум заведе дело против отнемането на поданството ѝ в апелативния съд на Англия.

Правният ѝ екип твърди, че държавното управление не е взело поради правните си отговорности към нея като евентуална жертва на трафик на хора.



Съдът обаче постанови, ч е рискът за националната сигурност има преимущество . Днес Апелативният съд в Лондон отхвърли всичките 5 аргумента, показани от 24-годишната жена, макар че тя към момента може да отнесе делото до Върховния съд.

" Може да се твърди, че решението по делото на мис Бегум е било сурово, само че също по този начин може да се твърди, че мис Бегум е създател на личното си злощастие ", съобщи арбитър Сю Кар, когато разгласи решението.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР