Сградата разполага със зрителна зала, мултифункционални пространства за събития и

...
Сградата разполага със зрителна зала, мултифункционални пространства за събития и
Коментари Харесай

Международният младежки център е новото бижу на бургаския жк. Меден рудник

Сградата разполага със зрителна зала, мултифункционални пространства за събития и школи, зона за хранене и благоприятни условия за разнообразни интензивности и конгреси

Младежкият интернационален център (ММЦ) в най-големия и обитаем с доста младежи жилищен комплекс „ “ в Бургас отвори публично през днешния ден порти. Кметът на града Димитър Николов, управителят на ММЦ Мария Салабашева, регионалният шеф Пламен Янев, заместник-кметът по обучение, опазване на здравето, обществени действия и младежки политики Михаил Ненов, заместник-кметът по спорт и туризъм Манол Тодоров, общински съветници и сътрудници на плана срязоха алегорично празничната лента. Създаването на Младежкия център е един от най-дълго чаканите обекти в комплекса, както от администрацията на Общината, по този начин и от всички поданици и креативен деца в " Меден рудник ".

Сградата се намира в непосредствена непосредственост до СУ " Петко Росен ". С реализацията му се основава притегателно място, в което младежите ще имат опция да се усъвършенстват, да поддържат връзка дружно, да работят по интернационалните планове и да осъществят концепциите си. 

Младежкият интернационален център е ситуиран върху почти 1800 кв. м повърхност и има един главен етаж с два спомагателни по-малки етажа с разнообразни зони и пространства – детски ъгъл, смарт офиси, студиа с разнообразни посоки – изкуство, просвета и предприемачество, зони за отдих, леглова база и кафетерия.

Създадохме един прелестен юношески център. Попаднахме в най-неподходящото време – таман спечелихме плана и избухна Ковид рецесията, преди да стартира градежът стартира войната в Украйна, скочиха цените на строителните материали и компаниите се отхвърлиха и споделиха: „ Г-н кмете, парадокс за тези средства да ви създадем тази постройка “. Започнаха едни дълги договаряния, с цел да стигнем дотук. Искам да благодаря на всички ръководещи – на министерството на спорта, на министерството на районното развиване, на спортното министерство, които в този сложен миг ни поддържаха и най-много да благодаря на моя екип, който не се отхвърли, а се стимулира още повече и вложиха доста сила за основаването на този център. Запознах се със поръчките за използването на Младежкия център и се оказва, че те са към този момент повече, в сравнение с е самият потенциал. А това е прелестно. Тук всеки ден ще има разнообразни креативен изяви, разнообразни школи и културни обединения, които ще употребяват центъра. Детските гради, учебните заведения, читалищата и всички младежи тук също ще могат да го употребяват. И най-важното – той е подобаващ и за посещение на юношески обединения от цяло Европа, тъй като в постройката има и място за настаняване и няма да се постанова да търсим хотели и места за изхранване. Международният юношески център е един самостоятелен план. Благодаря за всички партньорства. Предстоят и други планове за жк. „ Меден рудник “, това е единствено началото “, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

" Днес е церемониален и дългочакан миг – откриването на Международния юношески център. Пътят беше дълъг, сложен, само че за сметка на това резултатът е извънредно удовлетворяващ. Като шеф на този център за мен е същинска наслада, че младежите в Бургас към този момент ще имат свое място, където да сбъдват свои фантазии и където да осъществят свои планове. Досега нашите действия постоянно се случваха благодарение на други общински обекти – приютяваха ни в Библиотеката, в НХК или Експоцентър Флора. От през днешния ден нататък всички наши и ваши събития ще се случват в този Международен център. Нека да мечтаем самоуверено и да гледаме към звездите “, посочи управителят на ММЦ Мария Салабашева.

Сградата разполага с 3 равнища. Замилесна е по този начин, че в нея да се случват разнообразни по мощаб и многообразни действия.   На първия етаж е разположна огромна мултифункционална зала със сгъваеми трибуни за 180 седящи места и сцена с опция за делене на две по-малки зали с озвучителна и осветителна техника за осъществяване на представления, концерти, конференции, конгреси и кръгли маси. Там се намира и амфитеатрална част, споделено пространство /co-working/ за научни, просветителни и други планове, изложбена част и кафене.

Второто равнище на постройката е за смарт офиси и апаратна за осъществяване на мултимедийни онлайн и стрийминг конференции, а третото е планувано за отдих и краткотрайно настаняване на гостуващи екипи от други градове и страни. То съдържа общо 13 стаи с по 2 кревати и тераса, на която също ще се организират занимания навън.

Центърът ще предлага условия за осъществяване на интернационалните юношески обмени, неофициално обучение, районни визити, клубове по ползи, образования, стартъп пространства, а услугите ще бъдат налични за всички младежи.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР