Сградата на единствената в страната Банка за майчина кърма ще

...
Сградата на единствената в страната Банка за майчина кърма ще
Коментари Харесай

Банката за майчина кърма ще има обновена сграда до началото на септември

Сградата на единствената в страната Банка за майчина кърма ще бъде изцяло актуализирана след ремонт на стойност 800 хиляди лева, заяви зам.кметът на София Дончо Барбалов. Средствата са обезпечени от бюджета на Столичната община, а изпълнителят на ремонтните действия е определен след открита процедура по Закона за публичните поръчки.
Проектът планува ремонт на ВиК, отоплителната и електрическата апаратура, слагане на топлоизолация и повсеместен вътрешен ремонт на постройката, както и облагородяване на пространството към обекта.

Строително-ремонтните действия стартират на 1 март и би трябвало да приключат до началото на септември.

Банката за майчина кърма в София е една от дребното сходни структури на Балканския полуостров. В нея има поделение по събиране, предпазване и пласмент на майчината кърма, поделение по пастьоризация и лиофилизация, и лаборатории по микробиология и биохимия.
Преди няколко години Столичната община закупи за Банката единствения по рода си в страната уред " Милкоскен ", калибриран за проучване биохимичните индикатори на майчината кърма. 
Събраната от донорки кърма се дава на здравни заведения и частни лица за нуждаещи се кърмачета, чийто майки са със болести от туберкулоза, диабет, сърдечно-съдови и душевен болести.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР