СГП извършва проверка с оглед на данни за евентуално извършено

...
СГП извършва проверка с оглед на данни за евентуално извършено
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява висшестоящи служители на ГДНП във връзка с Булгаргаз

СГП прави инспекция предвид на данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент от висшестоящи чиновници на ГДНП, обвързвано с Булгаргаз.

На 10.02.2022 година прокурори в Софийска градска прокуратура (СГП) отделиха материали от формираното досъдебно произвеждане по случая с „ Булгаргаз “ с оглед данни за осъществено закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс от висшестоящи чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП).

След разбор на материалите по делото, наблюдаващите прокурори са открили направени докладни мемоари по отношение на инспекция по кореспонденция по разказа на ГДНП с сложени върху тях ръкописни резолюции с напътствие за започване на досъдебно произвеждане и задържане на разположение за 24 часа, оповестиха от прокуратурата.

В тази връзка наблюдаващите прокурори са счели, че е нарушена наредбата на член 15 от Закона за Министерство на вътрешните работи, според която горестоящите ръководители на проверяващите органи „ нямат право да дават инструкции за осъществяването на дейности по следствието и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е различен метод да се намесват в следствието “. Предвид горното относимите по случая материали са отделени и е стартирана инспекция за определяне на всички съответстващи условия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР