Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да

...
Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да
Коментари Харесай

Сглобката днес е в разпад, но утре правителството няма да падне. Пеевски им го каза!

Сглобката през днешния ден е в разпад, само че на следващия ден държавното управление няма да падне. 

Въпреки лютите закани на водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пеевски им го сподели: " Неделята ще мине и би трябвало да седнат на една маса и да ръководят дружно, в името на спокойствието и сигурността на хората ".

И тъкмо това ще се случи.

 

" Сглобката е в цялостен разпад ", написа във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него, с цел да има резултати за страната, са нужни ясно написани цели, които да се случат. " Повече работа на парче няма да позволяваме! ", зарича се той. 

 

Този коментар на Борисов съпровожда каченото в обществената мрежа видео от срещата му със структурата на ГЕРБ в Плевен. В него, както и други конгреси с актива преди този момент, Борисов остро подлага на критика Политическа партия - Демократична България, оповестява, че след изборите ще има национално заседание на партията. И още веднъж нападна " по този начин конструираната, по този начин работеща, по този начин самозабравила се сглобка ".

 

Който не познава Борисов, незабавно би предсказал най-малкото рухване на кабинета и парламентарна рецесия, а за какво не и предварителни избори.

 

Нищо от това обаче няма да се случи и водачът на ГЕРБ доста добре го знае.

 

На Борисов му е ясно, че държавното управление няма по какъв начин да падне, тъй като

би трябвало да се пази стабилността на страната. Тя е изключително значима в миг, когато и на североизток, и на югоизток от нас земята гори и се води война.

 

Борисов не пропуща да удари " Промяната ", само че надали желае да ръководи през зимата, изключително като се има поради, че цената на газа към този момент подскочи с 36%, а последствията от това занапред ще взривяват народонаселението.

 

Ако събори сглобката, Борисов ще бъде упрекнат освен за това, че страната няма да има постоянно държавно управление на прага на зимата, само че и, че ще остане без бюджет. Без финансовия тил на страната неговите новоизбрани кметове сигурно няма да могат да изпълнят предизборните си обещания. И автомагистрала " Хемус ", и пътят Ботевград - Мездра, за които изключително го боли - разбираме от диалозите с актива, ще си стоят все по този начин незавършени.

 

Опитен политик като Бойко Борисов няма по какъв начин да желае да падне държавното управление тъкмо в този миг. Няма по какъв начин да желае да носи тежестта за греховете на ПП-ДБ. Особено като се има поради, че триумфи от рода на приемане в Шенген до края на годината, не се обрисуват.

 

В Плевен Борисов подлага на критика решението на държавното управление за закупуване на бойни машини " Страйкър " в отсъствието на индивида на ГЕРБ в кабинета, вицепремиера и външен министър Мария Габриел - " те си приказват единствено с Движение за права и свободи, с мен и моята партия не си приказват ".

Човек би си помислил, че от ГЕРБ са срещу замяната на сегашната руска военна техника с американска. Недоволството на Борисов във връзка " Страйкър " -ите е, че нямало решение на Народното събрание, " вкарваме се в юридически проблем ". Прав е! Но както до момента върнаха решения на Политическа партия, взети напреко на разпоредбите, по този начин и със   " Страйкър " -ите ще стане. Сделката ще бъде гласувана, само че както изисква парламентарната народна власт, а не както ПП-ДБ са се втурнали " да газят лука ".

 

" Ще гледаме сеир занапред. Завират се по вили, кръчмета скрито. Не виждам смисъл да се срещам повече с тях ", ядосва се безадресно Борисов. Всичките бойкови сръдни пред камера и гневни физиономии са за пред актива. За стягане на редиците преди втория тур на локалните избори в неделя. Разбираемо е.

 

По същия метод Борисов обикаляше страната преди парламентарните избори на 2 април. От всеки град, в който събираше актива, сипеше огън и жупел срещу Кирил Петков и Асен Василев, а по-късно седна на една маса с тях. И " сглобиха " държавно управление. При това им уйдиса на всичките стремежи - и те да са мандатоносител, и кабинетът да е ротационен.

 

Така че - не, държавното управление " Денков " няма да падне. Колкото и национални заседания да организира ГЕРБ идната седмица. На които сигурно ще чуем поредна дрънканица против " тези " от " Промяната ".

 

Политиката е изкуство на вероятното, в този парламент това е вероятната настройка. И " политическо животно " като Борисов прелестно го схваща.

 

А и Делян Пеевски им го сподели: " България и по-голяма от ползите на всяка една партия ".

Публично той укори и Борисов, и Петков, че се държат като деца и им напомни:  " Нямаме право на оттегляне от това да има евроатлантическо държавно управление и го изискуем на българските жители ".

 

И тъй като всички са виновни в тази тежка обстановка за страната, отново им наби канчетата:  " Държавата може да бъде ръководена добре единствено в единодушие ", тъй като " за страната ни е най-важното е да бъде съхранена нейната евроатлантическа еднаквост ".

 

Е, надали и ГЕРБ, и ПП-ДБ да желаят да бъдат упреквани, че стопират този развой. Така че, " неделята ще мине и би трябвало да седнат на една маса и да ръководят дружно, в името на спокойствието и сигурността на хората ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР