Сформираното на стабилно правителство след изборите на 2 октомври е

...
Сформираното на стабилно правителство след изборите на 2 октомври е
Коментари Харесай

Анализатори: Няма да има стабилно правителство без широка коалиция

Сформираното на устойчиво държавно управление след изборите на 2 октомври е допустимо, само че за това ще е небходимо съставянето на необятна коалиция в идващото Народно заседание.

Това обявиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ социологът Андрей Райчев и специалистът и учител по политически връзки проф. Росен Стоянов. 

Социологът Андрей Райчев оцени възможностите за сформиране на идващ кабинет на 70% и предвижда сформирането на необятна коалиция.

„ Нито една партия няма да получи превъзходство в идващия парламент. Съставяне на държавно управление не е невероятно, само че това ще бъде по-скоро самоцел, тъй като по-важното в тази ситуация е постоянното болшинство в Народното събрание, което да поддържа това държавно управление в средносрочен и дълготраен проект “, уточни проф. Стоянов.

Според него невъзможността на политическите партии да основат съдружно държавно управление допуска в един доста обозрим проект ще бъде основано ново следващо служебно държавно управление.

„ Всяка една обществена изява на президента би трябвало да бъде следена деликатно и ще би трябвало да проучваме неговите думи, тъй като се допуска, че това е центърът на ръководство на България сега “, акцентира проф. Стоянов и добави, че в президента е съсредоточена не толкоз действителна власт, колкото очаквания за прескачане на тъмните и студенени зимни месеци.

„ Да се ръководи без парламент е извънредно мъчно Ако има някой, който се моли да има държавно управление, това е Румен Радев. Твърденията, че той желае да заграби властта, са смехотворни “, съобщи Андрей Райчев.

Според социолога 2 партии може да не минат бариерата от 4% – това са „ Български напредък “ и „ ИТН “.

По думите на Райчев единствено една от тях ще влезе в Народното събрание и това ще бъде групировката на Слави Трифонов, която е във напредък, до момента в който партията на Стефан Янев търпи спад в електоралната си поддръжка.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР