Сформирана е работна група, която ще направи преглед на учебните

...
Сформирана е работна група, която ще направи преглед на учебните
Коментари Харесай

Работна група търси как да облекчи учебните програми по математика

Сформирана е работна група, която ще направи обзор на образователните стратегии по математика, с цел да се види къде може да се облекчат образователните стратегии по математика в прогимназиалния стадий.

Анализите и данните от външното оценяване демонстрират, че имаме проблем с математиката и с резултатите по математика, като най-големият проблем е в прогимназиалния стадий /пети-седми клас/ и там най-често се демотивират учениците за учене, сподели министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в отговор на настоящ въпрос в парламентарната просветителна комисия.

" Очевидно е, че стратегиите по математика са амбициозни - за пети-седми клас, и в случай че по география или история, преподавателят може да освободи време за затвърждаване на знанията и за упражненията, като пропусне част от фактологията, по математика не е по този начин, тъй като се надграждат знанията ", разяснява министърът. По думите му натрупва се закъснение по математика при доста възпитаници, което не може да се компенсира от учителите и те нямат задоволително време за затвърждаване на материала. Депутатът от Българска социалистическа партия Ирена Анастасова сподели, че се радва, че МОН е стигнало до решението за преразглеждане на образователните стратегии по математика и добави, че " тежкото образователно наличие отхвърля децата от учебно заведение, само че не е единствено това ".
Учебните стратегии мъчно се трансформират, " те са вързани " с другите класове и с учебниците, които се издават, само че сме длъжни да създадем разбор въз основа на мненията на учителите по математика, сподели пред публицисти министър Вълчев. Той изясни, че би трябвало да се преразгледат образователните стратегии по математика, с цел да стане образованието по математика по-интересно и да не е толкоз ориентирано към заучаването на логаритми, а да е ориентирано към превръщането на на практика обстановки в математически задания и към тяхното решение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР