Кремъл се опитва да съчетае в съзнанието на руснаците образа

...
Кремъл се опитва да съчетае в съзнанието на руснаците образа
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: Путин налага идеята, че се бори срещу целия западен свят и много руснаци му вярват

Кремъл се пробва да съчетае в съзнанието на руснаците облика на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над хитлеристка Германия със сегашната съветска инвазия в Украйна, с цел да убеди популацията, че Русия сякаш е жертва на експанзия в тази война и сигурно ще победи. Много руснаци имат вяра в тези хрумвания, написа The New York Times, представен от " Фокус ".

Авторите на обявата означават, че през първата година от пълномащабната война против Украйна доста руснаци са били шокирани от нашествието и са се чувствали засрамени от нея. Втората година от войната мина за руснаците в боязън от втората вълна на готовност. Но на фона на някои триумфи на фронта и ниската успеваемост на западните наказания през третата година от войната Кремъл имаше опция да " продаде " на руснаците концепцията за продобиване на войната.

" Чувстваме, че успеха е близо ", съобщи пред репортерите на изданието 43-годишният Андрей, който дойде в Москва за честванията на 9 май.

Той е бил измежду искащите да посетят сбирка от западни военни транспортни средства, пленени на фронта. Всяко транспортно средство е било обозначено със знамената на страната производител, с цел да се ускори пропагандният роман, че Русия води война против целия развъртян свят - и печели.

" Когато видиш всичко това и всички тези флагове, виждаш, че целият свят доставя оръжия, и разбираш, че се води международна война. Русия е против целия свят, както постоянно ", счита Андрей.

Тази галерия провокира доста неспокойствие измежду руснаците.

В московския Парк на успеха беше открита галерия на над 30 единици военна техника, създадени в Австралия, Австрия, Обединеното кралство, Съединени американски щати, Турция, Украйна, Франция, Финландия, Чешката република, Словакия, Швеция и Южна Африка.

Сред пленените " титли " са английска бронирана машина Husky TSV, американска бойна машина на пехотата Bradley, шведска бойна машина на пехотата CV90 и френска бронирана машина AMX-10 RC.

Освен оборудването, в изложбата са показани и украински " бойни документи, карти и идеологическа литература ".

Паркът на успеха е музей навън, отдаден на провалянето на нацистка Германия по време на Втората международна война, известна в Русия като Великата отечествена война.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР