Сезонът в английското първенство не завършва в неделя, твърди мениджърът

...
Сезонът в английското първенство не завършва в неделя, твърди мениджърът
Коментари Харесай

Клоп: Ливърпул се готви за голям мач, но сезонът не свършва в неделя

Сезонът в британското състезание не приключва в неделя, твърди мениджърът Юрген Клоп преди суперсблъсъка на водача в класирането Ливърпул против миналогодишния първенец Манчестър Сити. Германецът въпреки всичко акцентира, че за " алените " успеха е доста значима, само че самият той няма по какъв начин да се наеме с прогноза за това, което може да се случи в неделя.

Запитан дали за неговия тим това е мач, който не би трябвало да губи на никаква цена, Клоп отговори: " Съжалявам, само че май има по-умни хора от мен, които виждат мача по този метод. Аз персонално несъмнено не мисля по този начин. За мен това е мач, който наложително би трябвало да спечелим. И въпреки всичко не разбирам изцяло 'задължителните' неща, тъй като определянето им като такива въобще не оказва помощ на възможностите това да се случи. Ние се приготвяме за огромен мач. Знаем какво би трябвало да създадем - да бъдем смели, да играем футбол, да се пазиме като че ли животите ни зависят от това и други неща. Случващото се отвън и към тима нямат огромен резултат върху нас, просто нямат. През тази дълга седмица несъмнено целият свят приказва по какъв начин не трябва да губим този мач. Май чух някъде и отзиви, че няма по какъв начин да не спечелим, само че в действителност не ми пука. Ние в действителност желаеме успеха, а до нея се стига пъклен мъчно. След срещата ще забележим в каква обстановка сме и какво можем да извлечем от нея. Ако е по-добра или по-лоша от сегашната, все тая. Сезонът по този начин или другояче няма да свърши в неделя. Ние обаче осъзнаваме чудесно, че този дуел е голям. Целият свят ще гледа. Аз сигурно ще го виждам, както и всички, които познавам, а това го прави доста огромен. Наистина го очаквам с неспокойствие, само че въобще не обръщам внимание на полемиките преди него ".

Ливърпул претърпя единственото си проваляне през предишния сезон точно против Сити, като това се оказа основно за крайното класиране и второто място на мърсисайдците. Те изгубиха с 1:2 гостуването през януари, а през есента разделиха точките с първенците на " Анфийлд " след нулево тъждество.

" В последните две години изградихме съвместен почит със Сити. Не че преди този момент не уважавах този тим или Пеп Гуардиола, в противен случай. Миналата година обаче видях най-голямото самопризнание, което съм получавал персонално аз или мой тим, тъй като в нашето домакинство Сити игра по друг метод от този, с който са привикнали. Това е самата истина. Във футбола е по този начин и всички треньори би трябвало да имаме проект за идния мач, да не приказваме за конфликт сред два от най-хубавите тима в света, в случай че не и най-хубавите като цяло. Обожавам тази част от играта - да мисля за работата, която можем да свършим и за тази, която наложително би трябвало да свършим. В неделя сме домакини, само че предходната година не бяхме надалеч от освен това и като посетители. Помните - на 11 милиметра. С тях щеше да се получи още едно тъждество и то щеше да бъде по-скоро разумно. Тези дербита просто са прекомерно оспорвани. Искате да ви кажа по какъв начин ще приключи ли? Нямам визия ", добави германецът.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР