Сезонът досега се развива по великолепен начин за Рафаел Надал,

...
Сезонът досега се развива по великолепен начин за Рафаел Надал,
Коментари Харесай

Треньорът на Надал: Календарен шлем е напълно реалистична цел, няма да се откажем

Сезонът до момента се развива по превъзходен метод за Рафаел Надал, който победи в първите два шампионата от Големия шлем и към този момент е на половината от пътя към оформяне на Календарен шлем. След като завоюва Ролан Гарос, съществуваха голям брой подозрения към физическото положение на Матадора и дали той ще може да се включи в идния Уимбълдън, само че наподобява, че проблемите с хроничната му травма в глезена са решени към този момент, и испанецът ще се завърне на Свещената трева след 3-годишно неявяване, преследвайки 23-та купа от Шлема.

В навечерието на Откритото състезание на Англия треньорът на Рафа - Карлос Моя, даде изявление пред Eurosport, в което изрази оптимизъм по отношение на възможностите на неговия подопечен да завоюва четирите " мейджър " съревнования в една и съща година.

" Това е изцяло реалистична цел. Той е единственият, който може да го реализира през този сезон. За първи път в своята кариера Рафа се намира в тази позиция, само че към момента крайната точка е надалеч. Едва на половината път сме.

В момента Надал не изпитва напрежение, усеща се спокоен. Като тим имаме няколко неща, за които да мислим, само че Календарен шлем не е едно от тях. Трябва да вървим малко по малко. Това не е нещо, за което приказваме, не ни е измежду целите, макар че няма да се откажем от него ", съобщи наставникът на Матадора.

Things change quickly in tennis!
— Tennis Majors (@Tennis_Majors)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР