Сейшелските острови отдавна се борят за оцеляване. Защото ако нивото

...
Сейшелските острови отдавна се борят за оцеляване. Защото ако нивото
Коментари Харесай

Сейшелите може да потънат завинаги

Сейшелските острови от дълго време се борят за оцеляване. Защото в случай че равнището на морското ниво продължи да се повишава, по-ниските острови ще стартират да потъват. По-голям късмет имат само островите от гранит, на които живеят множеството поданици. Над половината от островите обаче могат да изчезнат, написа Дойче Веле. 

Сейшелите е островна страна, ситуирана на 155 острова в Индийския океан, отстояща на към 1500 км източно от континента Африка, североизточно от Мадагаскар. Само 33 от островите са обитаеми.

Покачването на морското ниво би засегнало тежко биологичното многообразие, тъй като Сейшелите имат богата флора и фауна - на атола Алдабра да вземем за пример живее най-голямата колония от великански костенурки в света - 150 000, наред с голям брой предпазени типове.

Разрушенията, провокирани от покачването на морското ниво, могат да се видят на всички места, в това число на най-големия остров Мае. Пътищата би трябвало в допълнение да бъдат укрепвани против вълните, заведенията за хранене са предпазени с бетон.

На чиновниците на един от островите, който е разгласен за предпазена зона, към този момент се наложи да се изнесат, откакто домовете им бяха потопени. В непосредственост изчезва и пясъчният плаж - мястото за размножаване на гигантските костенурки. Много бензиностанции, пожарни и избавителни центрове също се намират край брега и са застрашени.

Тежко обиден е и риболовът - вторият най-съществен бранш за Сейшелите след туризма. " Рибата звук мигрира на други места и риболовният сезон се трансформира ", споделя Джони Луис от Агенцията за риболовство на Сейшелите. " Това директно се отразява на приходите ни. "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР