Североамериканското подразделение на Honda обяви, че компанията, заедно с венчър

...
Североамериканското подразделение на Honda обяви, че компанията, заедно с венчър
Коментари Харесай

Honda с инвестиция от 11 млрд долара за електрификацията си в Северна Америка

Североамериканското поделение на Honda разгласи, че компанията, дружно с венчър сътрудници, ще направи инвестиция в размер на към 11 млрд щатски $ в бъдещата електрификация на портфолиото си в района.

Средствата ще бъдат предопределени както за разработка на напълно електрически коли с акумулатори (BEV) и на такива с атомна клетка (FCEV), по този начин и за развиване на индустриалната, развойна и инженерна база, която Honda оперира на територията на Северна Америка.

Основната част от средствата ще са за построяването на нов цех за произвеждане на електрически автомобили и подобен за батерийни детайли, като сега компанията изследва местоположения на територията на Канада.

Според предвижданията на Honda, производството на електрически автомобили ще стартира през 2028 година, като ще предложи потенциал от 240 000 електрическия автомобил на годишна база, а този на батериите ще бъде 36 GWh.

" Стремейки се да осъществя въглеродна индиферентност за всички свои артикули и корпоративни действия до 2050 година, Honda си сложи за цел BEV и FCEV да съставляват 100% от автомобилните продажби до 2040 година ", споделят от Honda.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР