Севернокорейският лидер Ким Чен-ун може скоро да се срещне с

...
Севернокорейският лидер Ким Чен-ун може скоро да се срещне с
Коментари Харесай

ВЗЕХА СЕ! Ким Чен Ун ще ходи при Путин в Русия

Севернокорейският водач Ким Чен-ун може скоро да се срещне с президента Владимир Путин, с цел да обсъдят евентуални оръжейни покупко-продажби, заяви формален представител на Съединени американски щати по националната сигурност, сигнализирайки за задълбочаване на връзките сред двете страни, които се изправят против Вашингтон.

С повишаването на изолацията на Русия поради водената от нея война в Украйна наблюдаващи споделят, че Русия стартира да цени повече Северна Корея.

За Северна Корея връзките с Русия не всеки път са били по този начин топли, както по време на разцвета на някогашния Съветски съюз, само че в този момент страната несъмнено се възползва от потребността на Москва от другари.

След последния нуклеарен опит на страната му през 2017 година Ким предприе стъпки за възобновяване на връзките. Той се срещна с Путин през 2019 година за първи път в съветския град Владивосток.

В обръщение за националния празник на Русия през юни Ким се зарече " да се хване за ръка " с Путин и да ускори стратегическото съдействие.

Забележително е, че Пхенян е почнал да употребява новата фраза " тактическо и стратегическо съдействие ", с цел да опише връзките си с Русия, добави той.
Шойгу съобщи през вчерашния ден пред съветски медии, че Москва разисква взаимни военни учения със Северна Корея.

" Защо не, това са наши съседи. Има една остаряла съветска сентенция: не си избираш съседите и е по-добре да живееш със съседите си в мир и естетика ", сподели той, представен от организация " Интерфакс ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР