Северна Корея все по-често отправя заплахи със своя ядрен арсенал.Страната

...
Северна Корея все по-често отправя заплахи със своя ядрен арсенал.Страната
Коментари Харесай

Северна Корея все по-често отправя заплахи със своя ядрен арсенал

Северна Корея все по-често насочва закани със своя нуклеарен боеприпас.Страната изрази отвращение от идването на бойната група на американски самолетоносач в Южна Корея, като го назова провокация.

Окуражен от възходящия си нуклеарен боеприпас, Северът все по-често насочва закани да употребява такива оръжия превантивно, отбелязва Асошиейтед прес.

Нескрита военна провокация

Официалната севернокорейска новинарска организация назова идването на самолетоносача “нескрита военна провокация ”. Това потвърждава, че проектът на Съединени американски щати за нахлуване против Северна Корея се осъществя. Северът заплаши, че ще отговори в сходство със своята нуклеарна теория, която позволява превантивното потребление на нуклеарни оръжия.

“Вече отворената за обществеността  теория за потребление на нуклеарни оръжия разрешава осъществяването на нужните процедури за деяние при положение, че против нея бъде подхванато нуклеарно нахлуване или се реши, че потреблението на нуклеарни оръжия против нея е неизбежно ”, се споделя в информацията на КЦНА.

Заговори на Съединени американски щати и Южна Корея за навлизане

Северна Корея твърди, че е била принудена да създаде нуклеарни оръжия, с цел да се оправи с това, което тя назовава заприказва на Съединени американски щати и Южна Корея за навлизане.

Миналата година Северна Корея одобри закон, който планува необятен набор от обстановки, в които страната може да употребява нуклеарни оръжия, в това число когато реши, че управлението ѝ е изправено пред неизбежно нахлуване от страна на враждебни сили или когато би трябвало да се предотврати неуточнена пагубна рецесия за народа и държавното управление.

Правителствата на Съединени американски щати и Южна Корея нееднократно са предупреждавали, че всеки опит на Северна Корея да употребява нуклеарно оръжие ще докара до края на ръководеното от Ким Чен-ун държавно управление.

Северът обаче “е напът ” да разположи задоволително на брой междуконтинентални балистични ракети с нуклеарни бойни глави, с цел да преодолее американската противоракетна защита и може би се приготвя за нуклеарен опит, който да му даде опция за тактически нуклеарни интервенции, написа в оповестен предходната седмица отчет на Конгреса на Съединени американски щати.

“Северна Корея продължава да уголемява и диверсифицира нуклеарните си сили, увеличавайки опасността за американските съдружници и сили в театъра на военните дейности и представлявайки по-голяма опасност за Съединени американски щати и техните съдружници ”, се споделя в отчета.

 Ким Чен-ун ще продължи да се стреми към разширение на нуклеарния боеприпас

Северът е приключил подготовката си за седми нуклеарен опит, защото е удвоил устрема си да одобри на въоръжение тактически нуклеарни оръжия.

Южнокорейски военни анализатори изпитват известни подозрения по отношение на развиването на нуклеарните качества на Севера.В разбор на нова севернокорейска подводница се показват подозрения по отношение на нейния дизайн и благоприятни условия.

Изглежда, че 86-метровият кораб с дизелов мотор е модифицирана подводница от руско време от вида “Ромео ”. Той е оборудван с четири пускови тръби, способни да поемат балистични ракети и шест по-малки тръби, евентуално за крилати ракети.

Много южнокорейски медии слагат под подозрение способността на подводницата да издържи на напрежението при изстрелване на ракети, както и да се движи тихо, до момента в който е потопена.

Ако новата подводница изстреля ракета, до момента в който е потопена, тя може да не успее да резервира равновесие заради отката.

Ако подводницата е способна да резервира равновесие, тогава тя ще е способна да изстреля ракета, без значение от това какъв брой дребен е нейният обхват..

Мисия на новата подводница евентуално е да извърши контраофанзива

Локализирането на подводници е извънредно мъчно. Необходимо е непрекъснато наблюдаване, с цел да бъдат засечени по издаваните от тях шумове.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР